Erişilebilirlik

“Önlemler Erken Alınsaydı Daha Fazla Hayat Kurtulabilirdi”


ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne bağlı Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Anthony Fauci, Corona virüsüyle mücadele konusunda ''Önlemler daha önce alınsaydı daha fazla hayat kurtulabilirdi'' dedi.

Fauci, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, hayat kurtaran sosyal önlemlerin salgının ilk günlerinde tepkiyle karşılandığını belirtti ve ülkenin sonbaharda virüsün yeniden etkili olması halinde daha etkin yollar arayacağını söyledi.

Fauci, sunucunun “Önlemler Mart ortası değil de Şubat ayında alınsaydı ölümler engellenir miydi?” şeklindeki sorusu üzerine, “Bunu kimse inkar edemez. Mantık olarak önlemler daha önce alınmış olsaydı daha fazla hayat kurtulmuş olabilirdi” dedi ve “Bu kararlar nasıl alınıyor, karışık” ifadesini kullandı.

Fauci, “Ama haklısın açıkça en başından herşeyi kapatarak doğru olanı yapsaydık daha farklı olabilirdi. Ama kapatmayla ilgili tepkiler vardı” dedi.

Fauci, normale dönmenin bir düğmeyle olmayacağının mesajını verdi ve bunun için ülkenin farklı noktalarındaki duruma bakılacağını söyledi.

Fauci, sunucunun normalleşmenin ne zaman başlayacağıyla ilgili sorusuna, ''En erken gelecek ay'' yanıtını verdi. Fauci, bununla birlikte bu tür tahminleri yapmanın zor olduğunu da kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG