Erişilebilirlik

California’da Benzin Fiyatları Yeniden Yükseliyor


OPEC+ grubunun Kasım ayından itibaren petrol üretiminde günlük 2 milyon varil kesinti kararı petrol fiyatları üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

Son 2 yılın en büyük üretim kesintisi kararı sonrası, geçen Cuma 88 dolardan işlem gören Brent petrolün varil fiyatı şimdi 94 doları aştı.

Böylece 26 Eylül'de 82 dolara gerileyen petrolün varil fiyatı son 10 günde yüzde 14,6 yükseldi. Karar Amerika’da endişe ile karşılandı.

ABD’den Benzine Stratejik Rezerv Freni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:03 0:00

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Başkan Joe Biden'ın OPEC+ grubunun bu kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığı ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu kararın zaten artan enerji fiyatlarından dolayı zorluklar yaşayan düşük ve orta gelirli ülkeler arasında olumsuz etkileri olacağına işaret edildi.

Açıklamada ayrıca, Başkan Biden’ın gelecek ay stratejik petrol rezervinden 10 milyon varil petrolü daha piyasaya satış talimatı verdiği belirtildi.

Karar sadece varil fiyatları değil pompa fiyatlarına da yansıdı. 93 ülkede artan benzin fiyatları artışa geçti.

Amerika’da ise ülkede ortalama bir galon benzinin fiyatı 3,86 dolara yükseldi. Ülkede en pahalı benzin California’da kaydedilirken, en ucuz benzinin adresi Mississippi eyaleti oldu. Sürücüler California’da bir galon için ortalama 6,42 dolar öderken, Mississippi’de aynı miktarın fiyatı 3,15 dolar oldu.

California’da bir ay önce sürücüler bir galon için 5,26 dolar ödüyordu. Ülkenin en kalabalık nüfuslu kentlerinden Los Angeles ve San Fransisco’da bazı bölgelerde benzinin galon fiyatı 8 doları aştı.

Rafinerilerdeki bakım çalışmaları da benzin fiyatlarını etkiliyor

California, OPEC+ grubunun açıklamasından bağımsız olarak son 10 gündür benzin fiyatlarındaki artışla gündemde

Richmond, California'daki Chevron rafinerisi
Richmond, California'daki Chevron rafinerisi

Eyalette bu artışın nedeni olarak, 5 üretim tesisinde birden bakım çalışması yapılması gösteriliyor. Rafinerilerdeki bakım sebebi ile azalan üretim, California’da benzin fiyatlarının aniden artmasına neden oldu.

Toplu taşımanın yaygın olmadığı Amerika’da petrol fiyatlarının artışı milyonlarca kişiyi etkiliyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG