Erişilebilirlik

Orban: "Macaristan İsveç'in NATO üyeliğini destekliyor"


Macaristan Başbakanı Viktor Orban, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde Macar hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini belirtti. 
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde Macar hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini belirtti. 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban Çarşamba günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı telefon görüşmesinde Macar hükümetinin İsveç'in NATO askeri ittifakına üyeliğini desteklediğini belirtti.

Orban, X paylaşımında, "Macar hükümetinin #İsveç'in NATO üyeliğini desteklediğini bir kez daha teyit ettim" dedi.

Orban ayrıca Stoltenberg'e Macar ulusal meclisini İsveç'in NATO'ya katılımı lehinde oy kullanmaya ve onay sürecini mümkün olan ilk fırsatta tamamlamaya teşvik etmeye devam edeceğini söylediğini de sözlerine ekledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada,, Orban ve hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini açıkça desteklediğini söyledi.

Stoltenberg, X'te yaptığı açıklamada, Orban ve hükümetinin İsveç'in NATO üyeliğini desteklemesini memnuniyetle karşıladığını kaydetti, "Parlamento yeniden toplanır toplanmaz onayın gerçekleşmesini dört gözle bekliyorum" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Salı günü İsveç'in Batı askeri ittifakına üyeliğini onayladı ve Macaristan henüz üyeliği onaylamayan tek NATO üyesi olarak kaldı.

Forum

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG