Erişilebilirlik

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde bir kişi saldırı sonucu hayatını kaybetti


13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından Ordu'nun Gülyalı ilçesinde seçim kutlamaları sırasında İYİ Parti üyesi olduğu belirtilen Erhan Kurt adlı kişinin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Saldırı kısa sürede siyasilerin gündemine geldi. TBMM 27. Dönem İstanbul Milletvekili ve CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Twitter mesajında, "Ordu'nun Gülyalı ilçesinde Erhan Kurt isimli bir yurttaşımızı katlettiler. Yalan, iftira, kin ve nefret diliyle vatandaşları birbirine düşürenleri ve bir canımıza sebep olanları kınıyorum. Saldırıyı gerçekleştiren katiller cezasız kalmayacak. Tüm vatandaşlarımızı bu tür saldırılara karşı dikkatli olmaya ve sakin kalmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.


İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Kurt'un İYİ Parti'nin sandık görevlisi olduğunu ve saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Poyraz, "Bu akşam İYİ Parti'mizin Ordu İli Gülyalı İlçesi üyemiz ve sandık görevlimiz Erhan Kurt İlçe Başkanlığımızın önünde gerçekleşen bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Erhan kardeşimize Allah’tan rahmet ailesi, sevenleri ve İYİ Parti camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz, Millet olarak bizleri ayrıştıran dilin sonucu olan bu hain saldırıyı ve tüm fail/failleri nefretle kınıyoruz. Sürecin kararlı takipçisi olacağız" dedi.


Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Cemal Enginyurt, "Yazıklar olsun!! Bu kadar kin, nefret dilinin sonu buydu! Akp’liler Ordu Gülyalı’da kutlamada İyi Parti üyesi Erhan Kurt kardeşimizi katlettiler. Mutlu musunuz ey yönetenler kin ve nefret diliniz sonuç buldu. Yazıklar olsun! Başımız sağ olsun Ordu’m. Mekanın cennet olsun kardeşim" mesajını paylaştı.


CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, "Ordu ili Gülyalı ilçesinde AKP’liler tarafından bıçaklanarak öldürülen Erhan Kurt’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır, sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Katillerin gereken cezayı almasını bekliyor, yalan, iftira ve nefret siyasetiyle milleti birbirine düşürenleri lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

XS
SM
MD
LG