Erişilebilirlik

Orgeneral Petraeus'tan Türkiye Ziyareti


Orgeneral Petraeus'tan Türkiye Ziyareti
Orgeneral Petraeus'tan Türkiye Ziyareti

Afganistan’daki Amerikan ve NATO Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus Türkiye’de.

Afganistan’daki görevini Orgeneral John Allen’a devreden Orgeneral Petraeus, Ankara’ya önceden açıklanmayan bir ziyaret gerçekleştirdi. Petraeus Ankara’da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’le görüştü. Orgeneral Petraeus’un Koşaner’e veda ziyareti yaptığı ve Afganistan’daki Türk birliklerinin katkıları için teşekkür ettiği bildirildi.

Orgeneral Kabil'deki veda konuşmasında Afganistan'da ilerleme kaydedildiğini söylemekle birlikte, daha çok savaş olacağı uyarısında bulundu. Petraeus'tan görevi devralan komutan John Allen da hedefinin sağlanan ilerlemeyi yaygınlaştırmak olacağını söyledi. Allen Afganistan'ın aşırılık ve terörizmden arınmış güvenli ve istikrarlı bir ülke haline gelmesi için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Devir teslim töreninde Afganistan Devlet Başkanı Hamid Harzai Orgeneral Petraeus'a hizmet madalyası verdi. Törenden sonra Kabil'den ayrılan Orgeneral Petraeus Washington'a dönerken Ankara'ya uğradı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'le vedalaştı.

140 bin kişilik Amerikan ve NATO kuvvetine komutanlık yapan Orgeneral Petraeus, bundan böyle Merkezi İstihbarat Başkanı olarak görev yapacak.

XS
SM
MD
LG