Erişilebilirlik

Orlando Saldırıları Başkanlık Yarışının Merkezinde


Orlando Saldırıları Başkanlık Yarışının Merkezinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:27 0:00

Orlando’daki silahlı saldırı, Amerika’da giderek hareketlenen başkanlık seçimi kampanyalarının da odak noktası haline geldi.

New Hampshire eyaletinde konuşan Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, Amerikan vatandaşı olmayan Müslümanlar’ın ülkeye girişini yasaklama önerisine yeni bir boyut kattı. Trump, ”Başkan seçildiğimde Amerika, Avrupa ya da diğer müttefiklerimize yönelik terör eylemlerinde bulunma geçmişi olan ülkelerden göçmen almayı durduracağım. Bu katille aynı düşünce yapısına sahip olan binlerce kişinin ülkemize girmesine izin veremeyiz” diye konuştu.

Trump ayrıca Başkan Obama ve Demokrat Parti başkan adayı Hillary Clinton’ın politikalarının Amerika’yı saldırılara açık hale getirdiğini öne sürmekte de gecikmedi.

Cleveland’da konuşan Clinton ise Orlando saldırısından sonra "Şu anda birlik içinde omuz omuza olmalıyız" diyerek ulusal birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Clinton ayrıca silah kontrolunun sıkılaştırılması gerektiğini de söyledi, Trump’ın Müslümanlar’ın Amerika’ya girmesini yasaklama önerisini eleştirdi.

Uzman John Fortier, Trump’ın Müslümanlar’a yasak koyma önerisinin tekrar ilgi gördüğünü doğruluyor. Fortier’a göre bu da bazı Cumhuriyetçiler’in Trump’ın kutuplaştırıcı bir aday olmasıyla ilgili korkularını arttırdı.

Son kamuoyu yoklamalarına göre Hillary Clinton, konu dış siyaset olduğunda avantajlı durumda. Ancak hangi adayın IŞİD tehdidiyle mücadelede daha etkili olacağının sorulduğu bazı anketler, Trump’ın elinin daha güçlü olduğunu gösteriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG