Erişilebilirlik

88'inci Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu


88’inci Oscar Ödülleri Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü Spotlight alırken en iyi kadın oyuncu ödülü Room filmindeki performansıyla Brie Larson'ın, en iyi erkek oyuncu ödülüyse The Revenant'daki rolüyle Leonardo Di Caprio'nun oldu

88’inci Oscar Ödülleri Los Angeles’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. En iyi film dalında ipi Spotlight göğüslerken en iyi yönetmen ödülünü The Revenant-Diriliş’le Alejandro G. Inarritu aldı.

Spotlight, en iyi orijinal senaryo Oscar’ına da layık görülürken en iyi uyarlama senaryo ödülü, The Big Short’un oldu.

En iyi kadın oyuncu ödülünü Room-Oda ile Brie Larson alırken en iyi erkek oyuncu ödülü, The Revenant’taki rolüyle Leonardo Di Caprio’ya gitti. Danish Girl filmiyle en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını Alicia Vikander, Bridge of Spies filmiyleyse en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar’ını Mark Rylance aldı.

88'inci Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Oscar Ödülleri en iyi orijinal şarkı ve en iyi orijinal beste dallarında da en iyileri ödüllendiriyor. Bu yıl en iyi orijinal şarkı ödülüne James Bond serisinin son filmi Spectre’da söylediği Writings on the Wall adlı şarkıyla Sam Smith ve Jimmy Napes, en iyi orijinal beste ödülüneyse Quentin Tarantino’nun The Hateful Eight filmi için yaptığı besteyle İtalyan besteci Ennio Morricone layık görüldü.

Yönetmen George Miller’ın Mad Max’iyse altı dalda Oscar alarak gecenin en başarılı filmlerinden biri oldu.

Gecenin sunuculuğunu 51 yaşındaki siyah komedyen Chris Rock yaptı. Rock, gece boyunca siyah sanatçıların bu yıl da hiçbir oyunculuk dalında aday olmamasını yaptığı birçok iğneleyici şakayla eleştirdi. Ünlü komedyenin “Bize de fırsat yaratılsın. Siyah sanatçıların da Hollywood’da aynı fırsatlardan yararlanması istiyoruz” sözleri izleyicilerden büyük alkış aldı.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG