Erişilebilirlik

Ottaway:”BM Suriye'nin Peşini Bırakmamalı”


Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Marina Ottaway’a göre, Başkan Obama için Suriye konusunda harekete geçmek de sessiz kalmak da riskli

Washington'daki Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Profesör Marina Ottaway, ”BM Suriye İçin Mutlaka Harekete Geçmeli” diyor. Ottaway'a göre, Başkan Obama için Suriye konusunda harekete geçmek de sessiz kalmak da riskli.

Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Marina Ottaway, Suriye muhalefetini silahlandırmanın da hem bölge ülkeleri hem de Türkiye için ciddi riskler taşıdığını savunuyor.

Peki, Suriye’deki kriz nasıl çözümlenebilir? Birleşmiş Milletler’in yeni bir girişimle yeni bir şansı olabilir mi? Mısır’dakine benzer bir geçiş dönemi Suriye için de mümkün mü? Suriye’de çatışmalar sürer ve ölü sayısı her geçen gün artarken, Başkan Obama’nın bu konuda sessiz kalması eleştiriliyor. Bu, Kasım’daki Başkanlık seçimi nedeniyle izlenen bir strateji mi? Bu soruları Washington’daki Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Profesör Marina Ottaway’e yönelttik.

Hülya Polat'ın Carnegie Uluslararası Barış Vakfı Uzmanı Marina Ottaway'le yaptığı söyleşiyi izlemek için:

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG