Erişilebilirlik

Özgür Özel’den personel atamalarında AK Partili belediyeleri de araştırma çağrısı


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin meclis grubu toplantısında, belediyelerdeki personel atamalarıyla ilgili haberler hakkında açıklamalar yaptı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin meclis grubu toplantısında, belediyelerdeki personel atamalarıyla ilgili haberler hakkında açıklamalar yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP’li yerel yönetimlerdeki personel atamalarına ilişkin kamuoyuna yansıyan iddialara ilişkin, “CHP'de bir tane eş, dost, akraba ataması olmadığını ama AKP’nin belediyelerinde binlerce akraba atamasının yıllardır devam ettiğini” söyledi.

Özgür Özel’den personel atamalarında AK Partili belediyeleri de araştırma çağrısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:38 0:00


İktidar cephesi ve iktidara yakın medya kuruluşları tarafından 31 Mart’taki yerel seçimler sonrasında CHP’li belediyelerle ilgili personel politikası ve yeni görevlendirmelerle ilgili eleştiriler gündeme taşınıyor.

Son olarak Özgür Özel’in, Adana Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı tarafından belediye yönetiminde bir akraba ile bir CHP’li milletvekili yakını ataması yapılmasına tepki gösterdiği basına yansıdı. Özel’in tepkisiyle Adana-Yüreğir’de bu hamleden vazgeçildiği öne sürüldü.

Öncesinde Özel’in “Ufak tefek atama hataları oluyor. Tek tek hepsini geri aldırtıyorum. Bursa’da geri aldırdım. Balıkesir’de geri aldırdım. Adana’da geri aldırdım. Hata yapma lüksümüz yok” açıklaması olmuştu.

Bugünkü CHP Meclis Grubu toplantısının ardından Özel, ATV muhabirinin CHP’li belediyelerle ilgili soru yöneltmesi üzerine AK Partili belediyeleri araştırma çağrısı yaptı.

Özel, CHP’li belediyelere yerel idareler yönetimiyle ilgili genelge yolladıklarını anımsatarak, “CHP’de bir tane eş, dost, akraba ataması yoktur. Bu yalanlara karşı bu özgüvenle mücadele ettik. Ama AKP'nin belediyelerinde binlerce akraba ataması yıllardır devam ediyor. ATV istiyorsa şunu araştırsın: Manisa milletvekillerinin danışmanları 10 yıldır Yunusemre Belediyesi’nde danışman mıymış değil miymiş (...) ATV soracaksa Yunusemre Belediyesi’nde hangi AK Parti milletvekilinin danışmanı 10 yıl boyunca maaş almış onu öğrenecek” dedi.

CHP’li belediyeler ve Mehmet Şimşek’in tasarruf genelgesi

CHP lideri Özel, parti grubu konuşmasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuoyuna açıkladığı tasarruf genelgesine de dikkat çekti. AK Parti iktidarınca 10’ncu tasarruf genelgesinin yayımlandığını kaydeden Özel, kendi parti kurmayları tarafından “CHP’li belediyeler hedef alınıyor, hizmet sunulması engellenecek” şeklinde tepkiye neden olan genelgeyi değerlendirdi.

Özgür Özel, “Bu genelgede bugüne kadarkilerden bir farkı var, olumlu tarafı, o da Saray’ın, Cumhurbaşkanlığı harcamalarının genelge dışında tutulmaması. Ama pratikte neler oluyor en yakında takip edeceğiz” dedi.

Genelgeden Meclis’in dışarıda tutulmasının, “Yürütme’nin başının Meclis’e talimat vermemesi gerektiğinden” dolayı normal olduğunu ifade eden Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a meclisi olağanüstü toplantıya çağırma ve tasarruf konusunda çok daha kapsamlı kendi genelgelerini hazırlama çağrısında bulundu.

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’ün serbest kalmasını istedi

Özgür Özel, ayrıca Antalya’daki teleferik kazası gerekçesiyle belediyedeki görevinden aylar önce istifa etmiş olmasına rağmen tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ü de gündeme getirdi.

Özel, “Kocagöz tutuklandı. Hazırlanan iddianame kabul edildi, çok itirazımız var ama sağlık durumu kötüye gidiyor. Tutukluluk halinin kaldırılmasını CHP grubu olarak talep ediyoruz” dedi.

Forum

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG