Erişilebilirlik

Pakistan’da Amerika’yı Protesto Gösterileri


Pakistan’da polis ülkenin güney kentlerinden Karaçi’de Amerika’yı protesto edenleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Polis yetkilileri, protesto sırasında bir grup Şii öğrencinin Amerika Konsolosluğu’na yürüyüşe geçmeye başlamasının ardından müdahalenin geldiğini belirtti. Yetkililer olayda bir polisin yaralandığını da kaydetti.

Pazar günü ayrıca başkent İslamabad’da bir grup ‘Pakistan’ı Savun’ adı altında barışçıl bir gösteri düzenledi. Göstericiler Amerikan politikasını kınadı.

Amerika Başkanı Donald Trump yeni Afganistan ve Güney Asya stratejisini açıkladığı konuşmasında Pakistan’ı Afganistan’daki Amerikan askerlerini öldüren radikallere güvenli bölge sağlamaklar suçlamıştı.

Pakistan ise suçlamayı reddetmiş ve askerlerinin militanlarla çatıştığını kaydetmişti.

Nicholson: “IŞİD’i Yeneceğiz”

Bu arada Afganistan’daki Amerikan ve NATO askerlerinin komutanı General John Nicholson “IŞİD’i yenebiliriz ve gelecekte yeneceğiz” dedi.

Amerika’nın Sesi’nin Afgan bölümüne konuşan Nicholson, “Bu yıl önceliğimiz Nangarhar’daki etkinliklerini azaltmak ve bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

IŞİD’in bir kolu olan IS-K, 2 yıldan fazla bir süre önce Afganistan ve Pakistan’ın dağlık bölgelerinde kuruldu ve Nangarhar dahil bazı eyaletlerde karışıklığa neden oldu.

Amerikalı komutan örgütün Afganistan’da ‘halifelik’ ilan etmesinin Afgan ve Amerikalı güçlerce engellendiğini kaydetti.

Nicholson, “IS-K, Afganistan’da halifelik krmaya çalıştı. Jalalabad’ın başkentleri olacağını, Nangarhar’ı alacaklarını söylediler, başaramadılar” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG