Erişilebilirlik

Pakistan'da Askeri Üs Taleban'dan Geri Alındı


Pakistan'da Askeri Üs Taleban'dan Geri Alındı
Pakistan'da Askeri Üs Taleban'dan Geri Alındı

Pakistan komandoları, Taleban’ın saldırısına uğrayan Deniz Kuvvetleri üssünü 17 saatlik bir çarpışma sonrasında militanlardan geri aldı. Çatışmaların saatler sürmesi, Pakistan’ın militan saldırılarından korunup korunamayacağı konusunda soru işaretlerine yol açtı.

İçişleri Bakanı Rehman Malik, Karaçi’deki üste çıkan çatışmada 10 askerin öldüğünü ve 14’ünün yaralandığını bildirdi. Malik, Pazar gecesi siyahlar giyinmiş altı militanın, ellerindeki portatif merdivenlerle üsse tırmandığını, daha sonra da ağır silah ve el bombalarıyla büyük bir çatışma başlattıklarını belirtti. Pakistan İçişleri Bakanı, dört saldırganın ölü ele geçirildiğini ve ikisinin ise kaçmış olabileceğini söyledi.

Militanların saldırısında Deniz Kuvvetleri’ne ait iki keşif uçağı da tahrip oldu. Uçaklar bir süre önce Amerika tarafından Pakistan’a hibe edilmişti.

İçişleri Bakanı Malik, saldırı sırasında sözleşmeli olarak çalışan altı Amerikalı ve 11 Çinli personelin üste bulunduğunu ve bu kişilerin güvenli bir şekilde üsten çıkarıldığını kaydetti.

Taleban sözcüsü, saldırının öldürülen El Kaide lideri Usame Bin Ladin’in intikamını almak için düzenlendiğini söyledi.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, saldırıyı “alçak bir terör saldırısı” olarak niteleyerek kınadı.

XS
SM
MD
LG