Erişilebilirlik

Pakistan’da İntihar Saldırısı: 21 Ölü


Pakistan’ın Mardan kentinde meydana gelen intihar saldırısında en az 21 kişinin öldüğü 20 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Saldırının hedefinde, başkent İslamabad’ın kuzeybatısındaki kentte bulunan hükümet binalarından Nüfüs Müdürlüğü vardı.

Yerel basına konuşan emniyet yetkilisi Sait Vezir, patlamanın bomba yüklü bir motosikletin Nüfus Müdürlüğünün ana kapısına sürülmesinin ardından meydana geldiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Olay yerine ulaşan ilkyardım ekipleri yaralılara müdahale ederken, yaralılarından bazılarının durumumun ciddi olduğu bildiriliyor. Bunun da olaydaki kayıp sayısını arttırmasından endişe ediliyor.

İntihar saldırısını Tahrir-I Taleban Pakistan örgütüyle bağlantılı Cemaat'ul Ahrar örgütü üstlendi. Örgüt, Amerika’nın Sesi’ne yolladığı yazılı açıklamada, saldırının, Pakistan’ın terörle mücadele için ortaya koyduğu çabalardan dolayı gerçekleştirildiği bildirildi.

Ancak Tahrir-i Taleban Pakistan’dan gelen ayrı açıklamada, örgütün ‘sivilleri hedef almanın, çizgilerine uymadığı’ gerekçesiyle Mardan’daki intihar saldırısıyla bağlantıları olduğu iddialarını reddetti.

TTP örgütünün, Pakistan’da son yıllarda binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan çok sayıda şiddet eyleminde imzası var.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG