Erişilebilirlik

Pakistan'dan Amerikan OperasyonunaTepki


Pakistan'dan Amerikan OperasyonunaTepki
Pakistan'dan Amerikan OperasyonunaTepki

Pakistan hükümeti, El Kaide lideri Usame bin Ladin’in öldürüldüğü Amerikan operasyonuna sert tepki göstererek hiçbir ülkenin kendi topraklarına canı istediği zaman girip çıkamayacağı uyarısında bulundu.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Washington’un operasyon hakkında kendilerine bilgi vermemiş ve izin almamış olmasından derin kaygı ve kuşku duyulduğu belirtildi. Açıklamada bu tür yetkisiz ve tek yanlı girişimlere bir daha izin verilmeyeceği de kaydedildi.

Amerikan kuvvetleri Usame bin Ladin’i, başkent İslamabad yakınlarında bir askeri garnizonun bulunduğu Abbottabad kentindeki bir eve düzenlenen operasyonda ölü ele geçirmişti.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca, resmi istihbarat dairesinin bin Ladin’in Abbottabad’daki eviyle ilgi olarak, hem Amerikan Merkezi İstihbarat Dairesi CIA, hem de diğer dost istihbarat servisleriyle 2009’dan bu yana bilgi paylaşımında bulunduğu belirtildi.

İslamabad hükümeti, Amerika’nın kendi topraklarında bulunan militan hedeflerine uzaktan kumandalı uçaklarla füze saldırıları düzenlenmesinden de rahatsız.

Son olarak Pakistan hükümeti Amerika’dan, kendi topraklarında faaliyet gösteren tüm istihbarat görevlilerinin adlarını vermesini istedi. Bir süre önce İslamabad hükümetinin bilgisi dışında Pakistan’da faaliyet gösteren sözleşmeli bir CIA personeli, Lahor’da kendisini soymaya çalışan iki Pakistanlıyı vurarak öldürmüş, olay iki ülke arasında diplomatik krize yol açmıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG