Erişilebilirlik

Pfizer Pilot Uygulama İçin ABD'de 4 Eyalete Aşı Teslimine Hazırlanıyor


İlaç şirketi Pfizer, Alman BioNTech’le birlikte ürettiği Corona virüsü aşısını pilot uygulama çerçevesinde ABD’de dört eyalete göndereceğini açıkladı. Şirket, soğuk zincir gereksinimini sağlayabilecek dağıtıcı arayışında.

Pfizer'la BioNTech’in ürettikleri ve yüzde 90’ın üzerinde etkili olduğu açıklanan aşının eksi 70 derecede saklanması gerekiyor. Standart aşılar ise 2 ila 8 derecede saklanabiliyor.

Pfizer tarafından ABD’de 4 eyalete yapılacak pilot teslimat hakkında yapılan açıklamada, “Yapılacak olan pilot teslimatların, etkili bir aşı programı hazırlığı yapan diğer ABD eyaletleri ve ülkeler için de olumlu sonuçlar vereceğini umuyoruz” denildi.

Aşılar, pilot uygulama kapsamında Rhode Island, Teksas, New Mexico ve Tennessee eyaletlerine gönderilecek. Bu eyelatlerin seçilmesine neden olarak eyaletlerin farklı büyüklüklerde olması, göçmenlerin de bulunduğu karma bir nüfus yapısına sahip olmaları ve kırsal kesimlerinin de bulunması gösterildi.

Şirket, halen devam eden gönüllü çalışmalarının sonuçlarını da Kasım ayının üçüncü haftasında almayı bekliyor. Bu sonuçların da alınmasının ardından aşıyla ilgili olarak Acil Durum Kullanım Yetkisi başvurusunda bulunulacak.

Pfizer ve BioNTech, ABD hükümetiyle hali hazırda 1,95 milyar dolar karşılığında 100 milyon dozluk aşı anlaşması yapmış durumda. Anlaşmada, dozun 500 milyona çıkarılabilmesi yönünde bir seçenek de yer alıyor.

STÜDYO VOA

ABD Ordusu, Gazze açıklarında geçici iskeleyi kurdu - 16 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG