Erişilebilirlik

PKK Silah Bırakmayabilir


Hükümet Güneydoğu’da barış sağlanmasını PKK’nın silah bırakması ve sınır dışına çekilmesi önkoşuluna bağlarken, örgütün özellikle Kandil’deki askeri kanadı, bu konuda aynı görüşü paylaşmadığı izlenimi veriyor.

PKK’ya muhalefeti ile tanınan Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, örgütün askeri kanadının, 1999’dan bu yana hücre hapsinde tutulan lideri Abdullah Öcalan’la görüş ayrılığına düştüğünü ve silah bırakmayacağını savunuyor.

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

Güçlü, Barış ve Demokrasi Partisi yöneticilerinin de Abdullah Öcalan’ın açıklamalarından memnun olmadığını, PKK’nın Öcalan’ın açıklamalarına yönelik tepkisini BDP aracılığıyla ilettiğini söylüyor.

İbrahim Güçlü’ye göre Abdulah Öcalan, Kandil’e ayrı, hükümete ayrı mesajlar gönderiyor, PKK ise silah bırakmak istemediğini kamuoyuna açıkça duyurmaktan kaçınıyor.

Öcalan’ın 23 Şubat’ta Barış ve Demokrasi Partisi milletvekilleriyle yaptığı görüşmenin Milliyet gazetesine sızan zabıtlarında da, cezaevindeki liderin hem yıllardır uzak kaldığı kendi örgütü, hem de BDP ile görüş ayrılığına düştüğü kanısı ortaya çıkıyor.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu, Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü’ye hem hükümetin Abdullah Öcalan’la yürüttüğü görüşmeler, hem de BDP heyetinin son Kandil ziyaretiyle ilgili görüşlerini sordu. Söyleşiyi aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG