Erişilebilirlik

Polis Cezaevi Firarisini Aramayı Sürdürüyor


New York eyaleti polisi bir süre önce yüksek güvenlikli bir cezaevinden kaçmayı başaran iki mahkumdan birini öldürdükten sonra diğerini bulmak amacıyla başlattığı operasyonu ormanlık bir alanda sürdürüyor.

Kaçan iki mahkumdan biri, 49 yaşındaki Richard Matt Cuma günü polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Matt gibi, cinayetten mahkum olan David Sweat adlı diğer kaçağınsa tek başına kalmasından dolayı uzun süre gizlenmeyi başaramayacağına inanılıyor.

İki mahkum, üç hafta önce yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmayı başarmıştı. Yetkililer Matt’in öldürüldüğü Cuma gününe kadar iki kaçağın birbirinden ayrıldığı yönünde bir kanıt bulunmadığı için, Sweat’ın da aramasına aynı bölgede devam ediliyor.

Matt ve Sweat’i bulmak için bin polisin katıldığı büyük bir operasyon başlatılmıştı. Mahkumların Kanada’ya kaçmasından endişe ediliyordu.

İki mahkum, dondurulmuş gıda paketlerinin içine önceden konmuş araç-gereçlerin yardımıyla Clinton ilçesi cezaevinden kaçmayı başardı. Hücrelerinden kaçan Matt ve Sweat, filmlerdeki gibi bina içindeki geçitleri ve iskeleleri kullandı, ardından dışarıdaki bir kanalizasyondan dışarıya çıktı.

Matt ve Sweat’ın kaçışına yardım ettiği belirlenen iki cezaevi görevlisi tutuklandı. İki görevli kaçak mahkumlara aralarında el testeresi ve elektrikli matkabın da bulunduğu alet-edevat tedarik etmekle suçlanıyor. Tutuklanan görevlilerden kadın olanının mahkumlarla ilişkisi olduğuna inanılıyor.

David Sweat ve Richard Matt
David Sweat ve Richard Matt

49 yaşındaki Richard Matt, 1997’de eski patronunu kaçırıp öldürdükten sonra cesedini parçalamak suçundan 25 yıl hapis cezasını çekiyordu. Matt ayrıca Meksika’da işlediği bir cinayetten de 20 yıl daha hapis yatacaktı.

35 yaşındaki Sweat ise 2002’de bir şerif yardımcısını öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmıştı. İki kişinin başına yakalanmaları için 100 bin dolar ödül kondu.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG