Erişilebilirlik

Polis Eşkali Belirledi Operasyonlar Genişletildi


İstanbul polisi, Türkiye’nin en popüler gece kulübüne düzenlediği saldırıda 39 kişinin ölümüne 69 kişinin yaralanmasına sebep olan saldırganı arıyor.

Emniyet birimleri İstanbul’da çeşitli adreslere yaptıkları baskınlarda 11 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul akşam saatlerinde operasyonlarını Zeytinburnu ilçesinde yoğunlaştırdı. Polis baskını sırasında kaçmak isteyen bir kişinin ayağı kırıldı.

Saldırganın eşkalini belirlemek için gece kulübünün içinde ve gece kulübünün dışındaki kamera kayıtlarını izleyen polis, saldırgan olduğunu düşündüğü şüphelinin görüntülerini medya ile paylaştı.

Yayınlanan fotoğraflarda kısa saçlı, kahverengi gözlü şüphelinin fiziksel görünümü Orta Asya’daki Türk Cumhuriyetleri’ne mensup olduğu izlenimi veriyor. Zaten Emniyet kaynakları, Pazar gününden bu yana saldırıyı gerçekleştiren kişinin IŞİD’in Türkistan hücresinden olduğu belirtiliyordu.

Saldırgan olduğu iddia edilen kişiyle ilgili yayınlanan bir başka videoda şüpheli bir döviz bürosunda para bozdururken görülüyor. Ancak şüpheli olduğu iddia edilen kişiyle ilgili yayınlanan son videoda Reina saldırganı kendi telefonuyla selfie çubuğuyla çekim yaparken görülüyor. Bu görüntüye nasıl ulaşıldığı ise şimdilik belirsiz.

Reina Saldırganı Olduğu İddia Edilen Kişinin Görüntüleri Paylaşıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Medyada saldırganın Kırgızistan asıllı olduğu bilgileri üzerine Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili araştırma yaptıklarını açıkladı.

Numan Kurtulmuş: "Parmak izleri verilerine ulaşıldı"

Polisin saldırgana ulaşmak için gizli yürüttüğü soruşturmayla ilgili Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, kısa bir açıklama yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında saldırganla ilgili bir soru üzerine Kurtulmuş, “Zor bir soruşturma ama bu özellikle titizlikle sürdürülmesi gerekli. Bir kelime dahi fazla bilgi verilmemesi lazım: Teröristin parmak izleri ve eşkali ile ilgili verilere ulaşılmıştır. Kimlik tespiti çalışması yapılacaktır. Arkasında güçleri de ortaya çıkarma imkanımız olacaktır” dedi.

Başbakan Yardımcısı her ne kadar sadece “parmak izlerine ve eşkali ile ilgili verilere ulaşıldı” demiş olsa da bu sözlerden saldırganın kimlik bilgilerinin tespit edilmiş olduğu da anlaşılıyor. Saldırgan Reina’da üstünü değiştirmiş sonra taksiye binmiş

Bu arada saldırganın Reina’dan nasıl kaçtığı da ortaya çıktı. Habertürk Televizyonu’nun yayınladığı görüntülere göre, saldırı sonrası üzerindeki kıyafetleri gece kulübünden çıktıktan sonra bir taksiye binen saldırgan, Kuruçeşme’nin sırtlarında taksiden inerken görülüyor.

Yeni bir taksi bulmak için kısa bir mesafe aşağıya doğru yürüyen saldırganın sağ ayağının aksadığı da dikkat çekiyor.

Saldırıda ölenlerin kimlikleri belirlendi

Reina’da gerçekleştirilen silahlı saldırıda ölenlerin kimlikleri de netleşti. Ölenlerden Türk vatandaşları Büşra Köse, Mesut Gürbüz, Koray Karakoç, Ayhan Arık, Mustafa Kaya, Fatih Çakmak, Yunus Görmek, Hatice Karcılar, Kenan Kutluk, Sezgin Seymen Burak Yıldız ile birlikte Hindistan vatandaşları Abis Akhtar Rizvi ve Shah Kushi Ashwiribhai, Azerbaycanlı Nurana Gasanova, Belçikalı Mehmet Kerim Akyil, Iraklı Muhammed Celal Abbas ve Bland Sirwan Osman, Suudi Arabistanlı Aljefri Wesam Hussain Abdulkareem Samman ve Lubna Ghaznawi, Lübnanlı Rita Al Chami, Elias Wardini ve Haykal Moussalem, Ürdünlü Alaa Almuhandis, Nawras Monem Suliman Alassaf, Tunuslu Cenda Nakaa Ep Azzabi, İsrailli Layan Nasser, Kuveytli Adel Agh Souzalı’nın kimlikleri belirlendi.

Reina’da hayatını kaybeden diğer kişiler ise Altymani Bassmah Abdurazaq, Ahmed Raad Isam, Muhammed Ali Azzabi, Mohammed Alsarraf, Noura Al Omrani, , Ahmad Alfadul, Mohammad Alfadul, Rabia El Moustaine, Ahmed Abbalos, Mohammed Elhot ve Shahd Mustafa.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG