Erişilebilirlik

Pomona Geceleri Balkabaklarıyla Aydınlanıyor


Pomona Geceleri Balkabaklarıyla Aydınlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

California’daki Pomona kenti Cadılar Bayramı etkinlikleri kapsamına balkabağı çılgınlığını bir adım öteye taşıyor. Kent, sonbaharda irili ufaklı balkabaklarına oyulmuş ışıltılı yüzlerle aydınlanıyor

Pomona kentindeki Balkabağı Geceleri’nde, her biri özgün tasarıma sahip en az üç bin balkabağı feneri sergileniyor. Kentteki geçitlerden birine “Mood Alley – Ruh Hali Geçidi” adı verilmiş. Çünkü buradaki her yüz farklı ve belli bir duyguyu yansıtıyor.

Özenle seçilen tasarımların hepsi sanatçılar ve heykeltraşlar tarafından yaratılmış.

Ancak bu sanat ölümsüz değil. Hatta çok belli bir yaşam süresi var, yaklaşık bir ay. Çin fenerleri ve ejderhalar, balkabağı resifleri ve korsanlar Cadılar Bayramı’na atıfta bulunuyor.

2000 yıllık Cadılar Bayramı geleneği aslında Keltlere ait. Amerika’da 1800’lerin sonunda ortaya çıkan modern şenlikler, iyi ruhların yatıştırılıp, kötü ruhların Cadılar Bayramı gecesinde savuşturulması anlamına geliyor. Balkabağını bayramın simgesi haline getirenlerse, İrlandalı göçmenler. Balkabağı fenerleriyse, çok daha sonra, yine İrlandalılar sayesinde ortaya çıkmış.

Pomona’daki gece festivalleri 4 Kasım’a kadar devam edecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG