Erişilebilirlik

‘Profesör Snape’ Hayatını Kaybetti


Ünlü İngliz oyuncu Alan Rickman, 69 yaşında hayatını kaybetti. Rickman’ın ailesi, ünlü oyuncunun kansere yenik düştüğünü açıkladı.

1946 yılında doğan Rickman, işçi sınıfı bir ailede büyüdü ve en seçkin okullardan biri olan Kraliyet Akademisi’nde eğitim görmeyi başardı.

Alan Rickman, 30 yılı aşkın sanat hayatı süresince, İngiltere’nin en çok tanınan sanatçılarından biri oldu. 1995 yılında Rasputin filminde canlandırdığı deli keşiş karakteriyle hem Emmy hem de Altın Küre ödülünün sahibi olmuştu.

Ünlü oyuncu, kendini kitlelere tanıtan ilk çıkışını, Kraliyet Shakespeare Akademisi tarafından 1985 yılında sahnelenen ‘Tehlikeli İlişkiler’ oyunuyla yaptı.

Rickman, Zor Ölüm ve Harry Potter serilerinin de aralarında olduğu pek çok filmde çeşitli karakterlere büründü. Ünlü oyuncu özellikle Harry Potter serisinde canlandırdığı karanlık sanatlar profesörü ‘Severus Snape’ rolüyle hayran kitlesine yeni nesilleri de ekledi.

Alan Rickman aynı zamanda Lee Daniel’ın yönettiği The Butler, Başkanların Uşağı filminde eski Amerika Başkanı Ronald Reagan’ı ve Tim Burton’ın yönettiği Alice Harikalar Diyarında filminde ise Mavi Tırtıl’ı canlandırmıştı.

Harry Potter’ı canlandıran ünlü oyuncu Daniel Radcliff, rol arkadaşı Rickman’ı çok kibar, cömert ve komik biri olarak tanımlıyor. Radcliff, yaptığı açıklamada Alan Rickman için şunları dile getirdi: “Alan Rickman şüphesiz birlikte çalışma şansı yakaladığım en önemli sanatçılardan biri oldu.”

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG