Erişilebilirlik

Profesör Topçu: "Önce Öğrenci Mağduriyeti Giderilmeli"


Profesör Topçu: "Önce Öğrenci Mağduriyeti Giderilmeli"
Profesör Topçu: "Önce Öğrenci Mağduriyeti Giderilmeli"

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara milletvekili adayı ve genel başkan baş danışmanı Profesör Zuhal Topçu, seçim kampanyasındaki sertlikle ilgili olarak, “Türk halkı bunu hak etmiyor” dedi. Sincan’da seçim çalışmaları sırasında Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Topçu, “Biz Türk halkının sorunlarını dile getirecek siyasi söylemler olmasından yanayız” diye konuştu. Profesör Topçu, özellikle iiktidar partisi liderinin ana muhalefet partisi liderine karşı tavrının çok sert ve çirkin olduğunu belirterek, gençlere örnek olması gereken politikacıların kampanya söylemlerinde kullandıkları dile özen göstermeleri gerektiğini kaydetti. Topçu’ya göre, “Seviyenin bu kadar düşürülmesi büyük bir hata.”

Amerika'nın Sesi'nden Hülya Polat'ın sorularını yanıtlayan ve Türkiye’de çok önemli sorunlar bulunduğunu belirten Profesör Zuhal Topçu’ya göre, bu sorunların başında işsizlik, yoksulluk, eğitim geliyor. “Şu anda bir milyon 700 bin çocuğumuz sınav mağduru ve hiçbir şey yapılmadı bu çocuklar için” diyen Zuhal Topçu, bir sürü soru işareti bulunduğunu ve gençlerin devlete güvenlerini kaybettiğini söyledi. Topçu şöyle devam etti:“Bu çocuklar ötekileştirildi, ortada gezen bir milyon 700 bin gencimiz var, bunlar 2023 yılının yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde karar merciinde olacak gençlik ama bunları heba ediyoruz. Şimdi büyük bir umutuusuzluk içinde bu çocuklar çırpınıyor. Gerçekten yüreklerine su serpecek mesajlar ve uygulamaların veya kararların alınması lazım. Bu çocukların yürekleri buruk. Vicdanlarda aklanmadı bu iktidar.”

Profesör Zuhal Topçu, iktidar partisinin Kürt açılımı konusunda tutarlı olmayan politikalar izlediğini ve açıklamalar yaptığını, konuşma mahalline göre söylemini değiştirdiğini söyleyerek, partisinin görüşlerini şu şekilde dile getirdi:”Biz bunu Kürt sorunu olarak görmüyoruz, terör sorunu olarak görüyoruz, bireysel haklar çerçevesinde çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Terör sorununu çözmek için sosyal destek programları hazırladık. Türkiye’de ihmal edilen bölgelere pozitif ayrımıcılık yapılmasını uygun buluyoruz. Yapılan araştırmalardan çıkan sonuçlar, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu dahil çeşitli bölgelerinde yaşayan Kürt kardeşlerimizin ayrı bayrak, ayrı devlet ve dil talepleri olmadığını gösteriyor. Terörün kazınması lazım. Terörün ortaya çıkardığı bir mağduriyet ve korku ortamı var. Kepenk kapatma olaylarının altında gerçekten halkın isteği var mı, biz bunları korku kültürü mü yaptırıyor diye düşünüyoruz. Bir kaos ortamı var. Terörle yapılacak güçlü bir mücadele ve sosyal politikalar sonucunda bu işin çözüleceğine inanıyoruz.”

MHP Ankara milletvekili adayı Zuhal Topçu’ya göre, partinin bu seçimler için çok kadın aday göstermesi kadın haklarını savunan derneklerce çok olumlu karşılandı. Profesör Topçu “Kadınlara yönelik bir pozitif ayrımcılığımız var. Bütün alanlarda, karar merciinde, mecliste kadının sesinin güçlü bir şekilde çıkması için Milliyetçi Hareket Partisi elinden geleni yapmaya kararlıdır” diyor.

Ankara adayı Zuhal Topçu Başbakan Erdoğan’ın Ankara projesine de tepkili. “Herşeyden önce Ankara’nın mevcut sorunlarına çözüm bulunmalı” diyen Topçu, şöyle devam ediyor: “Ankara’nın büyük sorunları var. Ulaşım sorunu çok ciddi. Yağmurlar yüzünden yollar köprüler kapanıyorn. Seçim çalışmalarımızı gecikmeli sürdürüyoruz. Metro ağı tamamlanmadı. İşe gitmek için Ankaralılar enaz iki saat harcıyor sırasında. Bu toplumsal gerginlik yaratıyor ve şiddet ortamları oluşuyor. Ankara’nın nüfusu 4 milyona yaklaşıyor, buna yeni bir kentle 1 milyon daha eklenecek. Finans merkezlerinin İstanbul’a taşınması sözkonusu, bu esnafın durumunu zorlaştıracak, ekonomik sıkıntı yaratacak. Önce bu mağduriyetlerin giderilmesi gerekir. Ankara’da yeterli yurt yok. Özellikle kız yurtları çok az. Aileler kız çocuklarını üniversiteye getirirken hala bir tedirginlik içinde. Yeni projeler, yeni yerleşim alanları yerine önce Ankara’nın, Ankaralı’nın sorunlarına çözüm bulunması gerekir.”


XS
SM
MD
LG