Erişilebilirlik

“Provokatif İçerikli 25 Hesap Yöneticisi Tespit Edildi”


İstiklal Caddesi’nde dün meydana gelen patlamanın ardından internet erişiminde kısıtlamalar yaşanırken, Emniyet Genel Müdürlüğü bugün yaptığı açıklamada, “provokatif paylaşımlarda bulunan 25 sosyal medya hesabının tespit edildiğini” bildirdi.

6 kişinin hayatını kaybettiği, 81 kişinin yaralandığı olayın ardından, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dün yayın yasağı getirmiş, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarında ise bir süre erişim kısıtlaması yaşanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Yayın yasağının amacının toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmak olduğunu” bildirdi.


Benzer şekilde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de paylaştığı yazılı açıklamayla, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın talebiyle geçici yayın yasağı getirildiğini belirterek, patlama anı, olay yeri, yaralı ve ölenlere ait görüntüler ile kamu görevlileri çalışmalarına ilişkin görüntülere yasaklama getirildiğini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bugün yapılan açıklamada ise, “Patlama olayına yönelik sosyal medya platformlarında, vatandaşlarımız arasında korku ve panik yaratmak amacı barındıran, vatandaşlarımızı kin, nefret ve düşmanlığa alenen tahrik eden provokatif içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 25 hesap yöneticisinin tespiti yapılmış, ilgili makamlara gönderilmiştir” denildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG