Erişilebilirlik

Putin'den Ukrayna'nın Avdikivya şehrini ele geçiren askerlere tebrik mesajı


Putin Avdiivka'nın ele geçirilmesinin ardından tebrik mesajı yayınladı
Putin Avdiivka'nın ele geçirilmesinin ardından tebrik mesajı yayınladı

Rusya’nın, Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Avdikivya şehrini ele geçirdiğini açıklamasının ardından Rusya lideri Putin’den tebrik mesajı geldi. Rusya lideri, şehri ele geçiren askerleri ve komutanlarını kutladı.

Kremlin Sarayı’nın resmi web sitesinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun, Putin’e Avdikivya şehrinin alındığını gösteren raporları sunduğu belirtildi.

Sitede yer alan açıklamada, "Putin, önemli bir zafer olan bu başarıdan dolayı Rus askerlerini kutladı" denildi.

Rus haber ajansları da Putin'in Ukrayna'daki "merkez" kuvvetler grubunun komutanı Albay General Andrei Mordvichev'e gönderdiği bir telgrafı aktardı.

Putin’in mesajında "Olağanüstü askeri faaliyetlerinden dolayı, Avdikivya muharebelerine katılan sizin yönetiminizdeki tüm birliklere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Şehrin Ekim ayından bu yana yoğun saldırı altında olduğu belirtiliyor.
Şehrin Ekim ayından bu yana yoğun saldırı altında olduğu belirtiliyor.

Rus güçleri, geçen yıl Ekim ayının ortalarından bu yana Avdikivya'ya sürekli saldırılar düzenliyordu. Şehir, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunun büyük bölümünü ele geçiren Rusya yanlısı grupların elinde kısa bir süre kalmış ancak daha sonra Ukrayna güçleri tarafından geri alınmıştı.

Avdikivya’nın ele geçirilmesi Moskova'nın, 2014 yılından bu yana Rus ve Rusya yanlısı güçlerin elinde bulunan, yaklaşık 20 km doğudaki bölgesel merkez Donetsk'teki hakimiyetini güvence altına almasında önemli bir adım olarak görülüyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG