Erişilebilirlik

Putin'in Muhalifi Navalny'ye Yolsuzluk İddiasıyla Ceza


Alexei Navalny bugün hakim karşısına çıktı.
Alexei Navalny bugün hakim karşısına çıktı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’e muhalefetiyle tanınan ve zehirlendikten sonra Almanya’da tedavi gören Alexei Navalny, Moskova’da yargılandığı davada yolsuzluk yapmaktan suçlu bulundu ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navalny halen Moskova’da bir hapishanede tutuklu bulunuyor.

Bugün başkent Moskova’da görülen duruşmaya Alexei Navalny de katıldı. Navalny, 1,2 milyon ruble (yaklaşık 11 bin 535 dolar) para cezasına da çarptırıldı. Suçlu olduğu iddiasını reddeden Navalny, hakkında açılan davanın siyasi güdümlü olduğunu kaydetti.

Putin’in önde gelen muhalifi Navalny, Sibirya seyahati sırasında uçakta zehirlenmiş ve daha sonra dönemin Almanya Başbakanı Angela Merkel’in girişimleriyle Almanya’ya götürülerek orada tedavi edilmişti. Tedavinin ardından Rusya’ya dönen Navalny, tutuklanmıştı. Kremlin Sarayı’ysa Navalny’nin kasten zehirlendiği iddialarını bugüne kadar reddetmeyi sürdürdü.

Navalny kaldığı hapishanedeki koşulların kötülüğünden şikayet ederken kendisine destek veren çok sayıda isim de benzer şekilde hapise atılacakları endişesiyle Rusya’yı terk etmek zorunda kaldı. Navalny’ye destek hareketi Rusya’nın Ukrayna operasyonlarına da karşı çıkıyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG