Erişilebilirlik

Putin Lenin’i Eleştirdi Stalin’e Hak Verdi


Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Sovyet rejiminin kurucusu Vladimir Lenin’i eleştirdi ve Bolşevik hükümetinin baskıcı yöntemlerini sert şekilde kınadı.

Kremlin yanlısı sivil toplum örgütleriyle yaptığı bir toplantı sırasında Putin, Lenin’i ve hükümetini, Rusya’nın son çarını, ailesini ve hizmetkarlarını, papazları ve burjuva sınıfından olanları vahşice öldürdüğü için kınadı.

Putin, Lenin’in ideolojisini Sovyetler Birliği’nin çökmesine yol açan bir atom bombasına benzetti. Putin, Lenin’in Stalin’le olan fikir ayrılığının da çok yanlış olduğunu belirtti. Stalin üniter devlet modelini savunurken, Lenin, birliğe bağlı cumhuriyetlere Sovyetler Birliği’nden ayrılma hakkı vermişti.

“Lenin’in cumhuriyetlere verdiği bu hak, ülkemize döşenmiş bir mayın oldu. Ülkemiz, bu yüzden bölündü” diyen Putin, komünist ideolojiye KGB için çalıştığı dönemde inancının büyük olduğunu belirtti.

“Diğerleri gibi Sovyet kimliğini çöpe atıp yakmadım, hala saklıyorum” diye de konuşan Rusya Devlet Başkanı, “Ülkemizde benimsenen bu güzel ideolojiler, ütopik sosyalizmin vaat ettiklerinden oldukça uzaktı” diye sözlerini bitirdi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG