Erişilebilirlik

PYD'ye Katılan Amerikalı Gönüllü


PYD'ye Katılan Amerikalı Gönüllü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

Amerika ve Batılı ülkeler kendi vatandaşlarının Suriye ve Irak’taki IŞİD militanlarına katılıp savaşmalarından büyük kaygı duyuyor. Ancak oldukça seyrek de olsa bir Amerikan vatandaşı, silahını alıp IŞİD’le mücadele eden Suriyeli Kürtler’e, PYD’nin silahlı birimi YPG’ye katıldı

Obama yönetimi, IŞİD militanlarına karşı savaşmak üzere kara birliği göndermeyeceğini açıklamıştı. Ancak bir avuç Amerikan vatandaşı kendi başlarına Suriye’ye giderek, Kürt güçlerine katıldı.

Brian Wilson: “PYD hakkında kimse bana bir bilgi vermedi. Onlar hakkında herşeyi haberler ve internetten öğrendim.”

Brian Wilson, IŞİD militanlarına karşı direnen PYD güçlerine destek vermek için Suriye’ye gitti.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’ne konuşan Wilson, PYD güçlerinin Amerika’nın yapamayacağı işi yaptığını söylüyor: “IŞİD’e karşı savaşıyorlar. İki yıl aşkındır, değişik terör örgütlerine karşı savaşıyorlar. Daha iyi silahlara, daha iyi teknolojilere sahip olsalar, daha kolay olurdu.”

Wilson, Kürt milisleri arasındaki eşitlikçi anlayışı beğendiğini söylüyor: “PYD’nin kadın savaşçıları erkeklerle eşit. Erkekler ne yapıyorsa aynısını yapıyorlar. Cesur savaşçılar. Hiç korkmuyorlar.”

Takdir ettiği bir diğer unsursa, Kürt bölgelerindeki etnik ve dini çeşitlilik: “Kürtleri ve burada yaşayan Arap, Hristiyan, Müslüman, Çeçen ve Ermeniler’i de seviyorum. Onlar çok misafirperverler.”

Bazıları Brian Wilson’un yaptığını yel değirmenleriyle savaşmaya benzetse de, Amerika Dışişleri Bakanlığı, terör örgütlerine destek vermedikleri sürece Amerikan vatandaşlarının bu savaşa katılmasında sakınca görmüyor.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG