Erişilebilirlik

Pyongyang: "Yeni BM Yaptırımları Savaş Nedeni"


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlarına Pyongyang sert tepki gösterdi Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yaptırımların savaş nedeni olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Kuzey Kore Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yeni yaptırım kararına tepkisini Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasıyla dile getirdi.

Resmi KCNA haber ajansı tarafından duyurulan açıklamada, Amerika’nın Pyongyang’ın nükleer gücü nedeniyle dehşete düştüğü ve en sert yaptırımları uygulamak için çılgına döndüğü ifade edildi.

Açıklamada, yeni tasarıyla Kuzey Kore’nin ekonomik açıdan tamamen ablukaya alındığı vurgulandı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Amerika ve takipçileri tarafından donatılan bu yaptırım tasarısını egemenliğimizin ihlali, barışa ve Kore Yarımadası’ndaki istikrara zarar veren savaş nedeni olarak niteliyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, Kuzey Kore’nin caydırıcılığının Amerika’yı hayal kırıklığına uğratmanın tek yolu olduğu da vurgulandı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Cuma günü oybiriliğiyle balistik füze denemeleri nedeniyle yaptırım kararını onaylamıştı.

Yeni yaptırım kararıyla birlikte Kuzey Kore’nin petrol ithalatının yüzde 90 oaranında kesilmesi bekleniyor.

Kuzey Kore, hali hazırda bir dizi Amerikan, Birleşmiş Mileltler ve Avrupa Birliği yaptırımlarıyla karşı karşıya..

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG