Erişilebilirlik

Rehine Ailesinden IŞİD’e Çağrı


IŞİD’in rehin aldığı ve en son yayınladığı videoda öldürmekle tehdit ettiği Amerikalı insani yardım görevlisinin ailesi, cihatçı örgüte merhamet çağrısında bulunarak, oğullarının serbest bırakılmasını istedi

Indiana eyaletinde yaşayan Ed ve Paula Kassig, taleplerini Arapça altyazılı bir video aracılığıyla yaptı.

Bir yıl önce Suriye’de rehin alınan 26 yaşındaki Peter Kassig’in rehin alındıktan sonra Müslüman olduğu ve ismini Abdülrahman olarak değiştirdiği belirtiliyor.

Oğullarının Suriyeli mültecilere yardım etmek için kurduğu insani yardım kuruluşunda çalışırken rehin alındığını belirten aile, kuruluşun 2012 yılından bu yana iç savaş nedeniyle yurdundan olan birçok Suriyeliye gıda, giyecek ve tıbbi yardımda bulunduğunu söylüyor.

Peter Kassig’in kısa adı SERA olarak bilinen, Özel Acil Yardım ve Destek kuruluşunu Amerikan ordusunda üç yıl görev yaptıktan sonra kurduğu belirtiliyor.

2004 yılında orduya katılan Peter Kassig’in 2007 yılında Irak’a gittiği ve bir yıl sonra da sağlık sorunları nedeniyle görevden ayrıldığı belirtiliyor.

Oğullarının Suriye halkına sağladığı insani yardımlardan gurur duyduklarını belirten üzüntülü anne-baba, kendisinin serbest bırakılarak insani yardım çalışmalarına devam etmesini umut ettiklerini söyledi.

IŞİD militanları, Cuma günü yayınladıkları ve İngiliz insani yardım görevlisi Alan Henning’in başının kesilerek öldürüldüğü videoda, Amerikalı Peter Kassig’i de ölümle tehdit etmişti. Henning, IŞİD’in başını keserek öldürdüğü dördüncü Batılı rehine oldu.

IŞİD, rehinelerin Amerika’nin liderliğinde oluşturulan koalisyonun hava bombardımanına misilleme amacıyla öldürdüğünü savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG