Erişilebilirlik

Reina Saldırısının Planlayıcısı Olduğu Sanılan Zanlı Tutuklandı


İstanbul’da yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina gece kulübü saldırısıyla bağlantılı olduğu düşünülen Türk asıllı bir Fransız vatandaşı tutuklandı. Anadolu Ajansı, şüphelinin saldırının planlayıcılarından biri olabileceğini duyurdu.

Ajans, 22 yaşındaki şüphelinin İstanbul’da yakalandığını açıkladı. Şüphelinin haftalar önce gözaltına alındığı, ancak kamuya duyurulmadığı, geçen hafta da hakkında tutuklama kararı verildiği öğrenildi.

Doğan Haber Ajansı da, şüphelinin 2009 itibariyle Fransa’da ikamet ettiğini, Türkiye’ye ne zaman giriş yaptığının ise bilinmediğini yazdı. Şüphelinin üzerinde Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov'un kaldığı evin kira kontratı da bulundu. Fransa vatandaşı şüphelinin, IŞİD ile bağlantısı araştırılıyor.

Ortaköy’deki gece kulübüne düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlenmiş ve Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesine misilleme amacıyla saldırının düzenlendiğini açıklamıştı. Saldırının faili Özbek vatandaşı Abdulkadir Masharipov, hafta sonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti. Özbek saldırgan, nöbetçi mahkemede verdiği ifadede saldırıda hedefinin Hıristiyanları öldürmek olduğunu iddia etmişti.

IŞİD, Türkiye’de son 18 aydaki terör saldırılarının yarısından fazlasını düzenlemekle suçlanıyor. Bunlardan biri de 28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen bombalı saldırı. 42 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla bağlantılı 45 şüpheli hakkında iddianame geçen hafta tamamlandı. Sanıkların 2 bin 132'şer yıldan 3 bin 342'şer yıla kadar hapisleri isteniyor.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG