Erişilebilirlik

Rudaw’a Bombalı Saldırı


Irak Kürt bölgesinin en büyük medya grubu Rudaw’ın Erbil’deki merkez binası saldırıya uğradı. Bombalı ve silahlı saldırıda üç güvenlik görevlisi, bir şoför ve bir halkla ilişkiler görevlisi yaralandı.

Rudaw TV’de gece bülteni sürerken, saat 00.05 sıralarından saldırı gerçekleşti. Rudaw’ın Ronaki caddesindeki binasına yaklaşan bir araç önce el bombası attı. Park halindeki canlı yayın aracının altında patlayan bombanın ardından, araçtan binaya doğru ateş açıldı.

Saldırı sırasında bina önünde nöbet tutan 3 güvenlik görevlisi, 1 şoför ve 1 halkla ilişkiler uzmanı yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelerde tedavi altına alınırken, polis saldırganları yakalamaya çalışıyor. Olay yerinde araştırma yapan polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceliyor. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Rudaw yönetiminden yapılan yazılı açıklamada, saldırı ‘terör’ olarak nitelendirildi. Açıklama şöyle: ”Eğer bu saldırı Rudaw Medya Ağı’na gözdağı mesajı taşıyorsa, bu saldırıyı yapan teröristler şunu iyi bilmelidir ki; hiçbir terörist saldırı Rudaw’ı korkutamaz. Rudaw, haber ve bilgi ulaştırma görevini profesyonelce yapmaya devam edecektir.”

Kürt bölgesinin en büyük medya ağı olan Rudaw, dört yıldır televizyon, yazılı ve internet medyasında yayın yapıyor. Rudaw, yayınları nedeniyle sık sık PKK çizgisindeki siyasi grupların eleştiri hedefi oluyor. Türkiye’deki Rudaw ekiplerinin bazı toplantılara girmesine izin verilmiyordu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Rudaw’a özel röportaj vermesinin ardından baskılar hafifledi.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG