Erişilebilirlik

Ruhani: 'İran İçin Yeni Bir Sayfa'


İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Meclis'te yaptığı konuşmada ülkesinin hedef olduğu uluslararası yaptırımların kaldırılmasını ''İran dünyayla ilişkilerinde yeni bir sayfa açtı'' sözleriyle yorumladı. Ruhani, "Bu anlaşma Siyonistler ve savaş yanlıları hariç herkesi memnun etti" dedi.

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif’in dün düzenlediği ortak basın açıklamasında, İran’ın Temmuz ayında yapılan nükleer anlaşmanın bütün taahhütlerini yerine getirdiğini ve bunun sonucunda İran’ın nükleer faaliyetlerine bağlı olarak uygulanan yaptırımların hepsinin kaldırıldığı açıklamıştı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry Kerry, 16 Ocak gününün, 'daha güvenli bir dünyanın ilk günü' olduğunu belirtirken, diplamasi çabalarının dünyanın önemli sorunlarını çözmede ne kadar güçlü olduğunu kanıtlandığını söyledi. Kerry, nükleer silah tehdidinin ortadan kaldırıldığını da sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon, yaptırımların kaldırımasını önemli bir adım olarak nitelerken, Benyamin Netanyahu Tahran'ın Ortadoğu'yu istikrarsızlaştırmaya devam ettiğini ve "tüm dünyaya terörizmi yaydığını” söyledi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG