Erişilebilirlik

Rus Mahkemesi Pussy Riot Üyelerine İki Yıl Hapis Cezası Verdi


Rusya’nın en büyük katedraline girerek Devlet Başkanı Vladimir Putin’i eleştiren bir şarkı söyleyen kadın Punk Rock grubunun üyeleri, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Pussy Riot grubunun üyeleri, “din düşmanlığı yoluyla holiganlık” yapmaktan suçlu bulunmuştu. Cezalarının açıklanmasını gülerek karşılayan kadınlar, niyetlerinin dine saygısızlık değil, Rus Ortodoks Kilisesi’nin Kremlin’le yakın bağlarını protesto etmek olduğunu savunuyor.

Mahkeme salonunun dışında da gruba destek için toplanan yüzlerce gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında solcu muhalefet lideri Sergei Udaltsov ve Putin karşıtı dünya eski satranç şampiyonu Garry Kasparov da bulunuyor.

Mahkeme binası dışında karşıt gösteri düzenleyenlerse karara destek verdi, grup üyelerinin dindarlara hakaret ettiğini öne sürdü.

Grup üyeleri 22 yaşındaki Nadejda Tolokonnikova, 24 yaşındaki Marina Alyokhina ve 30 yaşındaki Yekaterina Samutsevich Şubat ayında katedrale girerek, şarkı söylemeye başlamış, Meryem Ana’dan kendilerini Putin’den kurtarmasını istemişti.

Üçlüye ünlü sanatçılar destek vermiş, pop şarkıcısı Madonna, Moskova’daki konserine sırtındaki “Pussy Riot” yazısıyla çıkmıştı. Beş aydır hapis tutulan genç kızlar cezalarını tamamlamak için 19 ay daha yatmak zorunda kalacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG