Erişilebilirlik

Rus Turistler Türkiye'ye Uçmaya Başladı


Corona virüsü salgını nedeniyle, Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlaması getiren Rusya’nın, bugün itibariyle bu yasağı kaldırmasıyla birlikte Rus turistler, Antalya’ya gitmeye başladı.

Rusya’dan Türkiye’ye Rus turistleri taşıyan Türk Hava Yolları’na ait Moskova-Antalya seferini yapan uçak sabah erken saatlerde Antalya Havalimanı’na indi. Yapılan ilk seferle birlikte 132 Rus yolcu Antalya’ya gitti. Antalya’ya sadece bugün yapılacak uçuşlarla 12 bin Rus turistin gelmesi bekleniyor.

Bu yaz sezonunda Rusya’dan Türkiye’ye yaklaşık 3 milyon civarında turistin gitmesi bekleniyor.

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik seyahat kısıtlamalarını kaldırması amacıyla bir süre önce Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Moskova’ya giderek temaslarda bulunmuşlardı.

Görüşmelerin ardından Rusya’dan bir heyet de Türkiye’yi ziyaret ederek Corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirlere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, Türkiye’yle birlikte ABD, Bulgaristan, Ürdün, İrlanda, Belçika ve İtalya’ya da yeniden uçuşların başlatılmasına karar verdi.

Rusya’da son verilere göre son 24 saatte 17 bin 114 yeni vaka görülürken, 435 kişi de hayatını kaybetti. Rusya son günlerde özellikle Delta varyantı olarak bilinen Corona virüsü varyantının etkili olduğu belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG