Erişilebilirlik

”Rus ve Amerikalı Yetkililer Türkiye'de Görüşüyor” İddiası


Rus gazetesi Kommersant, bir kaynağa dayandırarak bugün yayınladığı haberinde, Ukrayna savaşı nedeniyle Washington ve Moskova arasındaki gerginliğin devam ettiği bu süreçte Rus ve Amerikalı yetkililerin başkent Ankara'da görüşmeler yaptığını bildirdi.

Bir Türk yetkili, görüşmelerin yapıldığı konusunda yorumda bulunma talebini reddetti. Kremlin ise haberi ne reddedeceğini ne de doğrulayacağını kaydetti.

Kommersant gazetesi, görüşmelerin amacına ilişkin ayrıntı vermedi, ancak görüşmenin daha önce kamuoyuna açıklanmadığını bildirdi. Rus yabancı istihbarat dairesi SVR'nin Başkanı Sergey Narişin, Kommersant gazetesinin haberine göre görüşmeleri yapan Rus heyetinde bulunuyor.

Rus ve Amerikalı yetkililerin Ankara'da görüşme yaptığına ilişkin iddia, Ukrayna'nın, güneydeki Herson kentini ele geçirmesini kutladığı sürece denk geldi. Herson, Ukrayna kuvvetlerinin Rus askerlerinin bölgeden çekildikten sonra ele geçirdiği en büyük kent.

Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi sonrasında Moskova ve Batılı ülkeler arasında bir arabulucu olarak rol oynama istekliliği sergiliyor. Temmuz ayında Birleşmiş Milletler ve Türkiye himayesinde Ukrayna ve Rusya'yla varılan Karadeniz tahıl anlaşması, bunun örneklerinden biri.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG