Erişilebilirlik

Russell Crowe Yeni Filmi İçin Türkiye’de


Russell Crowe, 2014 yılı içinde çekmeyi planladığı ve Çanakkale Savaşı’nda iki oğlunu kaybeden Avustralyalı bir babanın savaştan dört yıl sonra oğullarını aramak için İstanbul’a gelişini konu alan filmi için Türkiye’de görüşmeler yapıyor

Russell Crowe yeni filmi için Türkiye’de destek arıyor

Dünyaca ünlü Avustralyalı sinema oyuncusu ve yönetmen Russell Crowe, çekmeyi planladığı yeni filmi için Türkiye’de çeşitli görüşmelerde bulunuyor. Oscar ödüllü aktör, Fethiye’den başladığı Türkiye seyahatinin son durağında İstanbul’da başta Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik olmak üzere kültür dünyasından birçok isimle bir araya geldi. Türkiye’ye geldiğini 9 Ekim’de twitter üzerinde paylaştığı fotoğraflarla duyuran Crowe, aynı gün 1923 yılındaki mübadeleden sonra Rumlar’ın terk ettiği Fethiye’deki Kayaköy’ü hem gezdi hem de yeni filmi için plato olarak kullanabilme ihtimalini değerlendirdi.

Film Çanakkale’de kaybolan oğullarını arayan Avustralyalı bir babanın hikayesi

Russell Crowe, 2014 yılı içinde Çanakkale Savaşı sonrası bir trajik hikayeyi beyaz perdeye aktarmaya hazırlanıyor. Bu savaşta iki oğlu kaybolan Avustralyalı bir babanın savaştan dört yıl sonra oğullarını aramak için İstanbul’a gelişini konu eden film için Crowe, İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’le görüştü. Üçüncü kez Türkiye’ye gelen Yeni Zelanda doğumlu Avustralyalı aktör, görüşme sonrası gazetecilere, “ Hem Avustralya hem de Yeni Zelanda tarafından Anzak’ım. Bu ülke ve kültüründen gitgide daha fazla etkileniyorum. Türkiye'nin güzelliği beni fazlasıyla cezbediyor" dedi. Ünlü aktör, bakan Çelik’ten hangi konularda ricacı olduğunu da şu sözlerle açıkladı: "Filmimizle ilgili desteklerini rica ediyoruz. Aynı zamanda birlikte çalışmak istediğim bir Türk aktör var, sayın bakan bu konuda umarım bana yardımcı olur."

Ömer Çelik’ten destek

Ulusların ortak hikayesinin anlatıldığı için film projesini önemli bulan Bakan Ömer Çelik’in bu ricayı dikkate aldığı iki gün üst üste çıkan haberlerle ortaya çıktı. Russell Crowe önce Yılmaz-Belçim Erdoğan’la ardından da Cem Yılmaz’la bir araya geldi. Türkiye sinemasının önemli ismi Yılmaz Erdoğan, görüşme hakkında, “kendisinin oynadığı filmde oynamak isterim. Filmin sahibi kendileri, ancak onlar bunu açıklayabilirler. Dolayısıyla görüşüyoruz, görüşmeler devam ediyor” dedi. Buarada Russell Crowe’un genç oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ’u da çok beğendiğini söylemesi, filmde Tatlıtuğ’a da rol verip vermeyeceği sorusunu gündeme getirdi.

Cem Yılmaz’la eğlenceli akşam yemeği

Russell Crowe Pazar günü de Cem Yılmaz’la bir akşam yemeğinde bir araya geldi. İkilinin görüşmesi Avustralyalı sinemacının attığı twitlerden anlaşıldı. Görüşmenin gayet keyifli geçtiğinin kanıtı Rusell Crowe’un aralarında “Having dinner with Jem Yilmaz, he keeps stealing my fork Cakal!!!”, “(Cem Yılmaz’la akşam yemeğindeyim, çakal çatalımı sürekli çalıyor)’ında bulunduğu sosyal medya mesajlarıydı.

Crowe, İstanbul trafiğini salyangozla kıyasladı

Bayram öncesi İstanbul trafiğinde yaşanan bitmek bilmeyen yoğunluk, Russell Crowe’un da dikkatini çekti. “Bir salyangoz bile İstanbul trafiğinden daha hızlıdır” twitter mesajı Türkiye’de sosyal medyayı salladı. İktidar muhalifleri Avustralyalı aktöre destek yağdırırken hükümet destekçileri ağır eleştiriler getirdi.

Crowe’un filmini 2014 yılında Türkiye’de çekmesi bekleniyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG