Erişilebilirlik

Rusya'da Bir Okula Düzenlenen Silahlı Saldırıda 8 Kişi Öldü


Arşiv foto
Arşiv foto

Rus yetkililer, Rusya'nın Kazan kentinde Salı sabahı bir okula düzenlenen silahlı saldırda sekiz kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Ölenlerin yedisinin sekizinci sınıf öğrencileri, birinin öğretmen olduğu, yaralanan 21 kişininse hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Rus medyası, bazı öğrencilerin saldırı sırasında kaçmayı başardığını ancak diğerlerinin okul binası içinde kaldığını bildirdi. Öğrenciler daha sonra yakındaki ana okullarına tahliye edildi ve buradan aileleri tarafından teslim alındı. Saldırıdan sonra çok sayıda ambulansın okul girişinde sıraya dizildiği görüldü.

Polis, silahlı saldırıya ilişkin soruşturma açtı.

Saldırının düzenlendiği Kazan kentinin bulunduğu Tataristan'ın Valisi Rüstem Minnikhanov, saldırıda hayatını kaybeden sekizinci sınıf öğrencilerinin dördünün erkek, üçünün kız olduğunu açıkladı. Saldırıda bir öğretmen de hayatını kaybetti.

Okunu ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Tataristan Valisi Minnikhanov, "Terörist tutuklandı, 19 yaşında. Adına kayıtlı bir ateşli silah var. Suç ortakları henüz belirlenmedi, soruşturma sürüyor" dedi ve bölgede güvenliğin yeniden sağlandığını söyledi.

Yetkililer, Moskova'nın 700 kilometre doğusundaki Kazan'da tüm okullarda ilave güvenlik önlemleri alındığını bildirdi. Saldırıda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla Çarşamba günü için bir günlük yas ilan edildi.

Tataristan sağlık yetkililerine göre saldırdan sonra 21 yaralı hastaneye sevkedildi. Bu yaralılardan 18'inin çocuk olduğu, altısının yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti, daha önceki açıklamasında Kazan'daki saldırıda 11 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Kazan'daki okul saldırısında yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye mesajı iletti, yaralananlara acil şifa dileğinde bulundu ve hükümetin saldırıdan etkilenenlere gereken tüm desteği sağlayacağını söyledi.

Putin ayrıca Rusya Ulusal Muhafız Birlikleri Komutanı Victor Zolotov'a, sivillerin sahip olmasına izin verilen ateşli silahlarla ilgili düzenlemelerin gözden geçirilmesi talimatı verdi.

Rusya Acil Durum Bakanlığı, Kazan'a doktor ve tıbbi teçhizat sevketti. Rusya Sağlık Bakanı Mkhail Murashko ve Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov da Kazan'a gitti.

Okullarda silahlı saldırılar Rusya'da nadiren görülse de son yıllarda okullara yönelik silahlı şiddet eylemlerinde artış kaydedildi. Bu saldırıların çoğu öğrenciler tarafından düzenlendi.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG