Erişilebilirlik

Rusya'da COVID Vakaları Yeniden 30 Binin Üzerinde


Rusya'da bir hastane
Rusya'da bir hastane

Corona virüsü salgınında vaka sayılarında yeniden yükselişler görülmeye devam ediyor. Rusya’da son olarak Mart ayından bu yana vaka sayısı ilk kez günlük 30 binin üzerine çıktı.

Uzmanlar genel olarak sonbaharın ve kış aylarının gelmesiyle birlikte vaka sayılarında artışlar beklerken birçok ülkede yaz aylarında da vaka sayılarında ciddi yükselişler görülmeye başlanmıştı.

Rusya’da Mart ayından bu yana günlük vaka sayısı 30 binin üzerine çıktı. Yapılan açıklamada son 24 saatte 33 bin 106 yeni COVID-19 vakası tespit edildiği belirtildi.

Son 24 saatte Rusya genelinde 63 kişi de COVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Rusya, vaka sayılarındaki düşüş nedeniyle Temmuz ayının başında maske kullanımı dahil tüm kısıtlamaların kaldırıldığını açıklamıştı.

Son vaka artışlarına karşın Rusya’da şu aşamada önlemlerin yeniden uygulanmaya başlanması gündemde değil.

ABD’de Corona virüsü vaka sayılarını takip eden John Hopkins Üniversitesi verilerine göre dünya genelinde bugüne kadar 590 milyondan fazla kişi COVID-19’a yakalanırken yaklaşık 6,5 milyon kişi de bu hastalık yüzünden hayatını kaybetti. Ancak uzmanlar tespit edilemeyen vakalar ve can kayıpları nedeniyle gerçek sayının bunun çok üzerinde olabileceğine dikkat çekiyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG