Erişilebilirlik

Rusya'dan batılı gazetecilere ekonomik forumu takip etme yasağı


St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu
St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu

Rusya yönetimi, ülkede düzenlenen “St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu”na, Rusya’ya “dost olmayan ülkeler”den gazetecilerin girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Söz konusu forum Rusya’nın ekonomik durumunu uluslararası yatırımcılara göstermeyi hedefliyor.

St Petersburg’daki düzenlenen ekonomik forum, 1997 yılından bu yana yapılan ve Rusya’nın Davos’u olarak nitelendirilen bir toplantı olarak biliniyor.

Bugüne kadar batılı gazetecilerine foruma katılmasına hiç yasak getirilmemişti. Bu kez yapılan uygulamayla ilgili açıklamayı Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov yaptı. Peskov, “Bu kez ekonomik forum için Rusya’ya dost olmayan ülkelerden gazetecilere akreditasyon vermeme kararı alındı. St Petersburg Ekonomik Forumu’na olan ilgi her zaman çok büyüktür. Diğer gazeteciler forumda yer alıp çalışacaklar” dedi.

Reuters haber ajansı da Moskova bürosunda çalışanlara yetkililer tarafından yapılan bilgilendirmede kendilerinin akreditasyonlarının iptal edildiğinin söylendiğini açıkladı.

2000’li yıllarda batılı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği foruma son yıllarda daha çok Çinli ve Arap yatırımcıların katılması dikkat çekiyor.

St Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu bu yıl 14-17 Haziran tarihlerinde düzenlenecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG