Erişilebilirlik

Rusya: “Türkiye’ye Giden IŞİD Tankerlerini Vurduk”


Moskova, Türkiye’ye petrol taşıdığını ileri sürdüğü IŞİD tankerlerini vurduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rus savaş uçaklarının, Türkiye’ye kaçak petrol taşıyan yirmi tankeri Suriye’nin İdlib kentinde vurduğunu söyledi. “Sputnik” haber ajansının bildirdiğine göre, Igor Konaşenkov, Halep ve Deyr ez Zor’da IŞİD’in denetimindeki altı petrol rafinerisinin imha edildiğini de öne sürdü.

Konaşenkov, Rus jetlerinin, son iki gün içinde 120’den fazla sorti yaparak 425 kadar terörist hedefi vurduğunu belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Suriye’nin Zerba bölgesinde radikal İslamcı El Nusra’ya ait bir silah deposunun da imha edildiğini kaydetti. Konaşenkov, silah deposunun koordinatlarını “ülkesini seven” bir gruptan aldıklarını söyledi ve aynı saldırıda El Nusra’nın daha önce ele geçirdiği bir uçaksavar sisteminin yok edildiğini ifade etti. Rusya Sözcüsü, ayrıca, Halep yakınlarında IŞİD’e ait güçlendirlemiş bir sığınak ile Humus’ta yine aynı grubun elinde bulunan bir üssün imha edildiğini de söyledi.

Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus jetinin 24 Kasım günü düşürülmesinden beri, Rusya, sık sık, IŞİD kaçak petrolünün Türkiye’ye girdiğini ileri sürüyor. Ancak, Moskova’nın “kanıt” diye açıkladıkları uluslararası camiada inanılır bulunmadı.

Esad’ın ordusu

Sputnik, Suriye ordusunun, Halep, Hama, Lazkiye ve Deraya’da çok sayıda bölgeyi Rus savaş uçaklarının desteğiyle ele geçirdiğini haber verdi. Ordudan yapılan açıklamada da, Esad kuvvetlerinin cihatçı grupların elindeki Dera kentine girdiği ileri sürüldü. Suriye Hava Kuvvetleri’nin operasyonlarında ise, IŞİD’e ait çok sayıda karargah ve aracın imha edildiği iddia edildi.

Uluslararası koalisyonun IŞİD’e karşı başlattığı hava saldırılarına, geçen Eylül’de, Rusya’nın hava saldırılarının da eklenmesiyle, Suriye’deki fiili durum Şam’daki Beşar Esad Yönetimi’nin lehine işlemeye başladı. Ayrıca, İran Devrim Muhafızları ile Hizbullah güçleri de Esad kuvvetlerine karada destek sağlıyor.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG