Erişilebilirlik

Rusya Ukrayna'da bir şehir merkezini vurdu: 7 ölü 129 yaralı


Füze saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi de yaralandı.
Füze saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi de yaralandı.

Rusya’nın Ukrayna’nın Çernigiv şehrini hedef alan roket saldırısında aralarında 6 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti 129 kişi de yaralandı.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırının olduğu sırada bölge halkının kiliseden çıkıp dini bir bayramı kutlamak için toplanmaya başladığı vurgulandı. Yaralılarından 12’sinin çocuk 10’unun da polis memuru olduğu belirtildi.

Bir ziyaret için İsveç’te bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski Telegram hesabından yaptığı açıklamada “Çernigiv şehrinde üniversite ve tiyatronun da bulunduğu şehrin merkezindeki bir meydan bir Rus füzesi tarafından vuruldu” ifadelerini kullandı.

Zelenski’nin mesajıyla birlikte paylaştığı videoda meydandaki yıkım da görülüyor.

Saldırıda merkezdeki tiyatro binasının da çatısı çöktü.
Saldırıda merkezdeki tiyatro binasının da çatısı çöktü.

Çernigiv, başkent Kiev’in 145 km kuzeyinde yer alan ve geniş caddeleri ve eski kiliseleriyle bilinen bir şehir. İçişleri Bakanlığı, füze saldırısı esnasında şehrin merkezindeki tiyatro binasının çatısının da çöktüğünü açıkladı.

Rusya geçen yıl Şubat ayında başlattığı Ukrayna saldırıları kapsamında zaman zaman sivil hedefleri de vurdu. Uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen Moskova yönetimi sivil hedefleri vurduğunu sürekli reddetti.

Forum

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG