Erişilebilirlik

Rusya'ya acil iniş yapan San Francisco uçağındaki yolcular için yeni uçak gönderildi


Arşiv foto
Arşiv foto

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi'den ABD’nin San Francisco şehrine gitmek olan Air India havayolu şirketine ait uçak, Rusya’nın uzakdoğusunda bir noktaya motor arızası nedeniyle acil iniş yaptı. Havayolu şirketi, bölgeye yolcuları San Francisco'ya götürecek yeni bir uçak gönderdi. Arızalanan uçağın akıbeti konusunda ise soru işaretleri var.

Boeing 777 tipi uçağın motor arızası sonucu Rusya’nın Magadan Havalimanı’na zorunlu iniş yapmak zorunda kalan uçakta 216 yolcu ve 16 mürettebat bulunuyor.

Air India yetkilileri yolcuların alınması için yeni bir uçağın yola çıktığını açıkladı. Arıza yapan ABD üretimi Boeing 777 tipi ve General Electric motoru bulunan 200 milyon dolar değerindeki uçağın nasıl tamir edileceğiyse soru işareti.

Rusya’ya yönelik yaptırımlar nedeniyle ülkede uçağın tamir edilmesi için gerekli parçaların bulunması sorun teşkil ederken gönderilmesi de yaptırımlara takılıyor.

Yetkililer uçağı tamir edebilmek amacıyla teknik ekibin de yolcuları almaya giden uçakla birlikte Magadan’a hareket ettiğini açıkladı.

ABD ve Rusya arasındaki gerilim nedeniyle uçakta Amerikalı yolcuların son derece endişeli oldukları ve yerleştirildikleri hostelde bulunan otomatik cihazlardan kredi kartları çalışmadığı için yiyecek alamadıkları ifade ediliyor.

VISA ve Mastercard gibi uluslararası finans kuruluşları da Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’daki operasyonlarını yaptırımlar kapsamında durdurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel de yaptığı açıklamada, durumu yakından takip ettiklerini dile getirdi. Uçaktaki yolcuların kaçının Amerikalı olduğu bilgisi paylaşılmadı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG