Erişilebilirlik

Rus Askeri Eğitim Alanında Saldırı: 11 Ölü 15 Yaralı


Rusya'da askeri bir eğitim alanında silahlı saldırı düzenlendi. İki saldırgan, Ukrayna'da savaşmak isteyen bir gönüllü grubuna ateş açtı. RIA haber ajansı, olayda ilk belirlemelere göre 11 kişinin öldüğünü, 15'inin yaralandığını bildirdi.

RIA, Rusya Savunma Bakanlığı'na dayandırdığı haberinde, ülkenin güneybatısında Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde düzenlenen saldırının ardından iki saldırganın vurularak öldürüldüğünü belirtti.

Haberde, saldırganların eski bir Sovyet cumhuriyetinin vatandaşı oldukları bilgisi yer aldı ancak daha fazla ayrıntı verilmedi.

RIA'nın atıf yaptığı Savunma Bakanlığı'nın bir açıklamasında, "Ukrayna'ya karşı özel askeri operasyona katılma arzusunu gönüllü olarak ifade eden kişilerle atış eğitimi sırasında, teröristler birimin personeline küçük silahlarla ateş açtı" denildi.

Açıklamada, "Olayda 11 kişi öldü. Farklı derecelerde yaralanan 15 kişi de bir tıbbi tesise kaldırıldı" ifadesi kullanıldı.

RIA, saldırının nerede olduğunu söylemedi. Belgorod'daki yetkililer daha önce defalarca Ukrayna'yı elektrik hatları, akaryakıt ve mühimmat depoları dahil kentteki hedeflere saldırmakla suçlamıştı.

Ukrayna saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.

STÜDYO VOA

Biden’dan barışçı protesto ve hukukun üstünlüğü vurgusu – 2 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG