Erişilebilirlik

Sağlık Reformu’nun Oylaması Ertelendi


Sağlık Reformu’nun Oylaması Ertelendi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

Amerikan Senatosu çoğunluk lideri Mitch McConnell bugün yapılması beklenen sağlık reform yasa tasarısının oylamasını erteledi. Oylamanın ertelenmesi bazı Cumhuriyetçi senatörlerin yasaya destek vermeyeceklerini açıklamasının ardından geldi. Obamacare olarak bilinen sağlık yasasının yerine Başkan Donald Trump’ın getirmek istediği yasanın Temsilciler Meclisi’ndeki oylamaları da benzer gerekçelerle daha önce ertelenmiş daha sonra yapılan oylamada çok az bir farkla kabul edilmişti.

Son gelişme üzerine Başkan Donald Trump 52 Cumhuriyetçi senatörü görüşmede bulunmak üzere Beyaz Saray’a çağırdı. Trump yönetiminin oylamayı Amerika’nın Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz tarihine kadar yapmak istediği belirtiliyordu. Ancak Cumhuriyetçi Senatör Lisa Kurkowski gazetecilere ertelemenin ardından oylamanın bu hafta yapılmayacağını söyledi. Bu durumda yasanın 4 Temmuz’dan önce Senato’dan geçmesi mümkün görünmüyor.

Yasanın senatoda kabul edilmesi için en az 50 kabul oyu alması gerekiyor. Ancak Obamacare’in yerine getirilecek yasa ile yaklaşık 22 milyon kişinin sağlık hizmetlerinden faydalanma hakkının kaybolacak olması Cumhuriyetçi Parti’den bazı senatörlerin de yasaya temkinli yaklaşmasına neden oluyor.

Yasa eğer Senato’dan geçerse başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana Rusya’nın seçimlere müdahale ettiği iddiaları ile uğraşmak zorunda kalan Donald Trump’a ciddi bir zafer sağlamış olacak. Obamacare olarak bilinen yasanın kaldırılması Trump’ın başkanlık kampanyasındaki vaatlerinden biriydi.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG