Erişilebilirlik

Sağlık Reformundaki Aksaklıklar Bakanı Zorluyor


Sağlık Reformundaki Aksaklıklar Bakanı Zor Durumda Bıraktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:54 0:00

Hükümetin sağlık sigortası reformundan sorumlu olan Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius, Obamacare olarak bilinen sigorta için açılan web sitesinin iyi çalışmaması nedeniyle Amerikan halkından özür dilemişti

Amerika Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Kathleen Sebelius sağlık sigortasına kayıt işlemleri sırasında çıkan aksaklıklar yüzünden Amerikan halkından özür diledi. Kongre Enerji ve Ticaret Komisyonu’ndaki Cumhuriyetçiler, Kongre’deki oturumlarda sağlık reformunu baştan sona eleştirerek, hükümeti Amerikan halkını aldatmakla suçladı.

Hükümetin sağlık sigortası reformundan sorumlu olan Sağlık Bakanı Kathleen Sebelius, Obamacare olarak bilinen sigorta için açılan web sitesinin iyi çalışmaması nedeniyle Amerikan halkından özür diledi.

Sebelius, Kongre’de ifade verirken üzgün göründü: “Özür dilerim, sizler bundan çok daha iyisini hak ediyorsunuz. Bu sorunun giderilmesinden ben sorumluyum.”

Ancak bunu web sitesi aracılığıyla sağlık sigortasına yazılmak için üç hafta uğraşan John Tankersley’e ya da 1 Ekim’den bu yana aynı mücadeleyi veren Robert Scholora’ya anlatmak zor: “Sağlık sigortası alıp alamayacağımı ya da hükümetin benim sigorta masraflarımın bir kısmını ödeyip ödemeyeceğini hala bilmiyorum.”

Bu eleştirilerden sonra Başkan Obama sorunların giderilmesi için her çabanın gösterileceği konusunda söz verdi: “Reform kapsamında tüm sigortalar doğum, ruh sağlığı, ilaç, hastane gibi birçok temel sağlık ihtiyaçlarını kapsayacak, ayrıca alerji, hamilelik, spor sakatlanmaları ya da sırf kadın olduğunuz için bahaneler bulup fazla ücret talep edemeyecekler.”

Başkan Obama, milyonlarca sigortasız Amerikalı’ya geniş kapsamlı ve hesaplı sağlık sigortası sahibi olacakları konusunda söz vermişti: “Sigortasız olan ve 18 – 34 yaş grubundaki bekarların yaklaşık yarısı telefon ve kablolu televizyon faturasından daha az bir ücrete yani 50 dolar ya da daha az bir fiyata sağlık sigortası alabilecek.”

Ancak Kongre’de Cumhuriyetçiler Sebelius’a seçmenlerinin bu değişikliklerden hiç memnun olmadıklarını ve reformun sigorta şirketlerinin fiyatlarını yükseltmesine neden olduğunu söyledi: “Oregonlu bir Amerikalı, 3 bin dolar muafiyeti olan sigortaya ayda 600 dolar öderken şimdi 800 dolar ödüyor ve muafiyeti de 5 bin dolara çıkmış durumda.”

Renee Ellmers, “Seçmenlerimin birçoğu beni arıyor, sigortalarının yüzde 400 arttığını söylüyorlar. Benimki de yüzde 127 artıyor” diyor.

Obama yönetimi, bu durumu yaşayan Amerikalılar’a web sitesindeki sorunların Kasım ayı sonuna kadar giderileceği konusunda güvence veriyor. Yetkililer, milyonlarca Amerikalı’nın sonunda sağlık sigortasına kavuşacağını, bunun da çok önemli bir gelişme olduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Antony Blinken ve Hakan Fidan Riyad’da Gazze’yi görüştü – 29 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00
XS
SM
MD
LG