Erişilebilirlik

Salih Müslim: ‘Rojava Seçim İçin Güvenli’


Salih Müslim
Salih Müslim
Suriye’nin kuzeyinde Kürtler’in kontrolundaki Rojava bölgesinde seçim yapılacağı yönündeki haberleri değerlendiren Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, bu konudaki kararı bölgedeki Kurucu Meclis’in aldığını, kendi partisinin bunda etkisi olmadığını açıkladı.

Daha önce Rojava’da sivil yönetim kurmak istediklerini açıklayan Salih Müslim, bunun ilk aşaması olarak oluşturulan 80’i aşkın üyeye sahip Kurucu Meclis’in seçim düzenleme yönünde karar aldığını belirtti.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü’nden Mutlu Çiviroğlu’nun telefonla ulaştığı PYD Eş Başkanı Müslim, “Hem seçim kanunları, hem üç kantonun kurulması, hem de seçim yapılması demokratik bir şekilde kararlaştırılıyor. Biz de parti (PYD) olarak seçimlere katılacağız” diye konuştu.

Seçim yasalarını Kurucu Meclis’in oluşturduğunu kaydeden Müslim süreçle ilgili olarak, “Bizim (PYD) bir ilişkimiz kalmadı. Kurucu Meclis hem Araplar, hem Süryani, hem de Kürtler’den oluşuyor” dedi.

Suriye’de iç savaşın devam etmesinden dolayı güvenlik koşullarının seçim düzenlemeye elverişli olup olmadığı sorulan Salih Müslim, Rojava’nın Suriye’deki en güvenli yer olduğunu, seçim düzenlemek için 10-15 yıl beklemeye gerek olmadığını kaydetti. PYD eş başkanı, bununla birlikte seçim tarihinin belirlenmediğinin altını çizdi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim’le söyleşinin tamamını aşağıdaki ses dosyasından dinleyebilirsiniz.
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:47 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG