Erişilebilirlik

Şam'da BM Gözlemcilerinin Kaldığı Otelin Yakınında Patlama


Şam’da Birleşmiş Milletler’e bağlı uluslararası gözlemcilerin kaldığı otelin park yerinde büyük bir patlama oldu.

Suriye devlet televizyonu, patlamanın yakındaki bir yakıt tankerini de havaya uçurduğunu bildirdi. Patlama Dama Rose oteli ve askeri binaların yakınında meydana geldi. Üç kişinin yaralandığı patlamanın ardından konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mekdad, yaralılar arasında hiçbir BM görevlisinin bulunmadığını açıkladı.

Patlamayı Özgür Suriye Ordusu üstlendi, ancak hedefin BM görevlileri değil, ordu olduğunu bildirdi. İsyancılar, komutanların bir toplantı düzenleyeceği haberi aldıkları için bu bombalı saldırıyı düzenlediklerini kaydetti.

Suriye’nin başkenti bir süredir isyancıların bombalı saldırılarına hedef oluyor. Geçen ay Ulusal Güvenlik Binası’nda düzenlenen intihar saldırısında Devlet Başkanı Beşar Esad’ın üst düzey güvenlik yetkilileri ölmüştü. Saldırıda Esad’ın kardeşi Mahir’in de yaralandığı iddia ediliyor.

Şam ayrıca son haftalarda ordu ve isyancılar arasında çatışmalara da sahne oldu. Başkent, Suriye’de 18 aydır süren ayaklanmaya rağmen göreceli olarak sakindi.

Suriye’de görevli BM gözlemcilerinin görevleri 19 Ağustos’ta sona erecek. BM Güvenlik Konseyi bu tarihten önce yeniden toplanıp Suriye’deki durumu görüşecek. Eski Suriye temsilcisi Kofi Annan’ın önerisi üzerine bu ülkede ateşkes denetlemekle görevlendirilen 300 gözlemci, bu çabalarında başarıya ulaşamamıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG