Erişilebilirlik

Şampiyonlar Ligi Finali İstanbul'dan Porto'ya Alındı


UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşması, Corona virüsü salgını nedeniyle İstanbul’dan alınarak Portekiz’in Porto şehrine verildi. İki İngiliz takımı arasında oynanacak final karşılaşmasına İstanbul'un ev sahipliği yapacak olması, İngiltere’nin Türkiye’yi seyahat ediecek ülkeler kategorisinde kırmızı listeye alması sonrası tartışma konusu olmuştu.

UEFA tarafından bugün yapılan açıklamada, seyahat konusundaki kısıtlamalar gerekçesiyle 29 Mayıs tarihinde oynanacak maçın, Porto şehrindeki Estádio do Dragão stadyumuna alındığı belirtildi.

Manchester City takımı oyuncusu Riyad Mahrez
Manchester City takımı oyuncusu Riyad Mahrez

UEFA açıklamasında, Türkiye’de salgın nedeniyle uygulanan seyahat kısıtlamalarına da atıfta bulundu. Maçın önce İngiltere’de oynatılmasının düşünüldüğü ancak İngiltere’de halen yürürlükte olan bazı karantina kuralları nedeniyle bundan vazgeçildiği ifade edildi.

Porto’da Manchester City ve Chelsea arasında oynanacak mücadelete her iki takımdan da 6 bin taraftar alınacağı açıklandı. 29 Mayıs’ta oynanacak müsabakanın biletleri 24 Mayıs'ta satışa çıkacak.

Türkiye, finalin başka ülkeye alınmasına karşıydı

Maçın İstanbul’da Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanması için hazırlıklar sürüyordu. Türkiye maçın farklı bir ülkeye alınması önerisine karşı çıkıyordu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir son olarak yaptığı açıklamada “Kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz” demişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG