Erişilebilirlik

Sanders Destekçilerince Yuhalandı


Sanders Destekçilerince Yuhalandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

Wikileaks tarafından sızdırılan belgelerde Demokrat Parti yönetiminin partinin iki başkan adayı arasında tarafsız kalmayıp Hillary Clinton'a destek verdiğinin ve Bernie Sanders'e bazı eyaletlerde ön seçimleri nasıl kaybettirileceğinin tartışıldığının ortaya çıkmasına öfkelenen Sanders taraftarları Pazar günü başladıkları gösterileri Pazartesi günü de sürdürdü. Göstericileri yatıştırmak için bir konuşma yapan ve Hillary Clinton'a oy isteyen Sanders göstericiler tarafından yuhalandı.

Göstericiler, "Demokrasi bu değil", "Hillary oyumu alamaz" diyerek duydukları öfkeyi dile getirdiler.

Bernie Sanders, kurultayın yapıldığı Philadelphia kentinin merkezinde toplanan destekçilerine hitaben bir konuşma yaptı. Sanders'ın bu konuşmada Clinton'a destek vermesi ve eski Dışişleri Bakanı Clinton için oy istemesi üzerine göstericiler Sanders'a da tepki göstererek yuhaladılar.

Göstericilerden bazıları delegelerin kurultaya girişlerini engellemek istediler, bunun üzerine polis, kurultay girişine engellemek isteyenleri gözaltına aldı.

Kurultayın yapıldığı kongre merkezinin önünde toplanan göstericilerden Alais Burlough da Sanders'a tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Sanders bir an önce kararını verip doğru olanı yapmalı, Hillary Clinton'ı desteklemeye devam ederse, bence siyasi kariyeri sona erer."

Savaş karşıtı protesto gösterileriyle tanınan Code Pink - Kod Pembe adlı grubun kurucularından Jodi Evans da Amerikan siyasetinde paranın güç anlamına geldiğini ve bu siyasette parayı denklemden çıkarmayı istediklerini söyledi: "Biz paranın politikadaki rolünü protesto ediyoruz. Amerika'da demokrasi yok, %1'lik bir kesim ülkeye yön veriyor. Bu yüzden de açıkçası seçimlerin hiç bir önemi yok, seçim sonuçlarını şirketler belirliyor. Paranın artık siyasetten çıkarılması lazım."

Sue Corby isimli diğer bir gösterici ise Sanders'a ne olursa olsun destek vermeye devam edeceğini söyledi: "Berni Sanders'ı desteklemek için elimden ne geliyorsa yapmak için buradayım. Aday olamasa da başlattığı siyasi devrimin devamından yanayım. Önerdiklerini gerçeğe dönüştürmek için yapılması gereken ne varsa yapmak istiyorum."

Wikileaks belgelerinin sızmasından sonra Demokrat Parti yönetimi, kurultayın açılmasından hemen sonra Senatöre Sanders ve destekçilerinden özür dileyen bir açıklama yaptı. Ancak Sanders destekçileri kurultayın sona ereceği Perşembe gününe kadar gösterilerini sürdüreceklerini söylüyor.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG