Erişilebilirlik

Seçmenin Oyunu Hangi Başlıklar Belirleyecek?


Seçmenin Oyunu Hangi Başlıklar Belirleyecek?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:09:21 0:00

Erken seçim kararının Ramazan ayından kısa süre önce ilan edildiği Türkiye’de her ne kadar meydanları mitingler, parti bayraklarıyla donatılmış sokakları seçim otobüsleri doldursa da asıl kampanya yoğunluğu bayramda bekleniyordu.

Sokağa bakıldığında, öyle de olmuş görünüyor. Bayramın ilk günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce’nin İstanbul’da yapacakları miting ve katılacakları etkinlikler ve seçim kampanyalarıyla en kalabalık seçmen kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Ülke ekonomisindeki durumun seçmenin oyunda en önemli etkenlerden biri olması, hiçbir ülke için yabancı bir kavram değil kuşkusuz. Seçim vaatlerinde asgari ücrete ve emekli maaşlarına zammın en baş çeken maddeler olduğu Türkiye’de de durum böyle mi? Gerçekten seçimin kazananını ekonomi mi belirleyecek?

Amerika’nın Sesi olarak, seçim havasına iyiden iyiye girildiği Ramazan’ın son günü seçmenlere mikrofon uzattık, sandık başında oylarının rengini hangi faktörlerin belirleyeceğini sorduk.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG