Erişilebilirlik

Amerikan Hükümeti Kapısına Bir Süre Daha Kilit Vurmayacak


Amerikan Hükümeti Kapısına Bir Süre Daha Kilit Vurmayacak
Amerikan Hükümeti Kapısına Bir Süre Daha Kilit Vurmayacak

Amerikan Senatosu’nun Demokrat ve Cumhuriyetçi partili üyeleri, federal hükümete ek ödenek sağlanması konusunda uzlaşmaya vararak, devletin Cuma günü kapılarına kilit vurulmasını bir kez daha engelledi.

Mali yılın sonu olan 30 Eylül Cuma günü yeterli ödenek sağlanamazsa federal hükümetin faaliyetleri duracaktı.

12’ye karşı 79 alınan kararla federal hükümete ek ödenek sağlandı, ancak bu geçici önlem yalnızca 18 Kasım’a kadar devletin işlemesine yetebilecek. Demokrat ve Cumhuriyetçi politikacılar, devlet harcamaları, bütçe açığı ve vergiler konusundaki tartışmalarını perde arkasından devam ettiriyor.

Demokrat Parti’nin kontrolündeki Senato, Temsilciler Meclisi’nde ek harcamalarla ilgili alınan kararı reddetmişti. Temsilciler Meclisi’ni kontrol eden Cumhuriyetçi Partililer, ek ödeneği Demokratların önem verdiği bazı programlarda önerdikleri kesintilerle çıkarmıştı.

Kongre’de bütçe konusundaki anlaşmazlık, kasırga ve deprem gibi doğal afet yaşanan bölgelere gönderilecek yardımları da tehdit ediyor. Federal hükümete bağlı Acil Durum Yönetim Dairesi Cuma gününe kadar yetecek ödeneği olduğunu açıklamıştı.

Başkan Obama California’da yaptığı açıklamada Kongre’deki ideolojik farklılıkların Amerikan hükümetinin işleyişini ve sorunlara çözüm arayışını engellediğini savundu. Başkan, Kongre’den sorumlu davranmasını istedi.

XS
SM
MD
LG