Erişilebilirlik

Sheryl Crow Albümü '100 Miles From Memphis'i Anlattı


Sheryl Crow Albümü '100 Miles From Memphis'i Anlattı
Sheryl Crow Albümü '100 Miles From Memphis'i Anlattı

"100 Miles From Memphis", adını, sanatçının doğum yeri olan Missouri eyaletinin Kennett kasabasıyla Tennessee’nin Memphis kenti arasındaki mesafeden alıyor

Müziğe 1988 yılında vokalist olarak başlayan ve daha sonra solo çalışmalarla yoluna tek başına devam eden Sheryl Crow, Grammy ödülü bir şarkıcı ve besteci. Michael Jackson, Rolling Stones, Tina Turner ve Eric Clapton gibi efsanevi isimlerle aynı sahneyi paylaşan Crow Amerika’nın Sesi’nden Larry London'a yeni albümü ve turne çalışmalarını anlattı.



9 Grammy ve çok sayıda Amerikan Müzik Ödülü alan Sheryl Crow dünya çapında 35 milyon albüm satan bir sanatçı. Yakalandığı meme kanserini yenen Crow, yedinci albümüyle yine zirvede. ‘100 Miles From Memphis’ adlı albüm, adını, sanatçının doğum yeri olan Missouri eyaletinin Kennett kasabasıyla Tennessee’nin Memphis kenti arasındaki mesafeden alıyor. Crow şunları söylüyor: "Bu albüm Memphis müziği ve benim bu kentle olan ilişkimle doğrudan bağlantılı. Memphis benim için büyük kent demek. Çocukken Memphis’in mistik bir yer olduğunu düşünürdüm. Albümde, Memphis’te doğan müziği çalan radyo istasyonlarını dinlediğim günlerden esinlendim.”

Crow, son turnesinde 10 kişilik bir orkestrayla sahneye çıkıyor. Sanatçı yeni bir grup müzisyenle turneye çıkmaktan büyük heyecan duyduğunu söylüyor: "Olağanüstü bir grubum var. Birlikte çalıştığım en iyi müzisyenlerden oluşuyor. Her gece şarkıları farklı şekilde yorumluyoruz. Gerçekten harika bir turne oldu. Çaldığımız şarkıların çoğu yeni ama dinleyiciler konserleri başından sonuna kadar ayakta dinliyor.”

Sheryl Crow, son albümünde Michael Jackson’a olan minnet borcunu da ödüyor. Ünlü sanatçı bunu şöyle anlatıyor: "Bana ilk işimi 1988‘de Michael Jackson verdi. Birkaç yıl boyunca Jackson’un ‘Bad’ turnesinde vokalistlik yaptım. Albümümdeki şarkılardan biri ‘I Want You Back.’ Bir Marvin Gaye şarkısını kaydettikten sonra bu şarkıyı da kaydettik. I Want You Back’i kaydetmemiz güzel bir tesadüf oldu.”

Crow şöhretini kullanarak sosyal konulara ve çevre sorunlarına dikkat çekmeye çalışıyor. Sanatçı ‘Kongo İçin Umut’ adlı albüme, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’na ve Eylül ayındaki ‘Kansere Hayır’ adlı bağış kampanyasına katkıda bulundu. Peki, evlat edindiği iki çocuğunu tek başına yetiştiren sanatçı, müziğe nasıl zaman buluyor?

"En yoğun zamanlarımda daha çok iş çıkarıyor, daha iyi plan yapabiliyorum. Şöhret sahibi olun ya da olmayın, herkes gibi ben de beni etkileyen, kaygılandıran sorunların çözümünün bir parçası olmaya çalışıyorum. Dünyada herkesin bilinçlenmesi gereken çok ciddi konular var. Ben de yapmam gerekeni yapıyorum."

Hayranları, ‘100 Miles From Memphis’ adlı yeni albümünü tanıttığı turnesinde sanatçıyı yalnız bırakmıyor. Crow, Noel’i çocuklarıyla geçirdikten sonra yeni yılda da turnesine devam edecek.

XS
SM
MD
LG